VULIN IZ MOSKVE: Odnosi Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou, baš kao i odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina

Novosti online

03. 12. 2021. u 09:36

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev ocenili su danas u Moskvi da je u poslednjih šest meseci značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.

ВУЛИН ИЗ МОСКВЕ: Односи Србије и Руске Федерације на највишем нивоу, баш као и односи председника Вучића и председника Путина

Foto: MUP

Ministar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, istakao je da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou, baš kao i odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina.

Tokom trećeg sastanka koji je tokom ove godine ministar Vulin imao sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patruševim, srpski ministar naglasio je da predsednik Srbije Vučić vodi politiku samostalnosti i nezavisnosti i da će Srbija, dok god je on vodi, biti okrenuta saradnji sa Ruskom Federacijom, ističući da je strateško partnerstvo Srbije sa Rusijom izuzetno značajno.

Ministar Vulin je sekretaru Patruševu preneo najsrdačnije pozdrave predsednika Vučića i istakao da će Srbija ostati dosledna vojnoj neutralnosti i da nikada neće biti deo prostora za pokretanje kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva na čelu sa predsednikom Putinom.

Na sastanku je istaknuto da su "obojene revolucije" postale već tradicionalni instrument politike određenih centara moći i zemalja koje imaju za cilj narušavanje državnosti i gubitak suvereniteta pod izgovorom demokratizacije i konstatovano je da se slobodne zemlje moraju tome odupreti.

Srpski ministar policije je istakao da je saradnja između Srbije i Rusije na najvišem  nivou zahvaljujući dobrim ličnim odnosima predsednika Vučića i Putina i naglasio da Srbija izuzetno ceni gest Rusije i njenog predsednika Putina, koji je za našu državu obezbedio dovoljne količine gasa.

Ministar Vulin zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i doslednom poštovanju i primeni Rezolucije 1244.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)