LAVROV I SELAKOVIĆ: Razgovarali o KiM, Balkanu i bilateralnim odnosima

Tanjug

15. 11. 2021. u 19:28

MINISTRI spoljnih poslova Rusije i Srbije Sergej Lavrov i Nikola Selaković razgovarali su danas telefonom o planovima za dalje kontakte na visokom nivou, rešenju problema Kosova i Metohije i aktuelnoj situaciji na Balkanu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih posova Rusije.

ЛАВРОВ И СЕЛАКОВИЋ: Разговарали о КиМ, Балкану и билатералним односима

Foto: Tanjug/Rade Prelić

-Dve strane razmenile su mišljenja o situaciji na Balkanu, stanju oko rešavanja kosovskog pitanja i aktuelnim međunarodnim pitanjima, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su sagovornici razmotrili ključne aspekte bilateralne saradnje, prenosi TASS.

Agencija podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije saopštio da na predstojećem sastanku sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom planiranom za 25. novembar planira da pokrene pitanje cene gasa za Srbiju.

Vučić je posle sastanka sa Lavrovim 10. oktobra rekao da je zamolio Putina da Srbiji obezbedi povoljnu cenu za ruski gas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni