PODRŠKA GRČKE OKO KiM: Ministar Selaković tokom posete Atini dobio uveravanja o stateškim pitanjima

S. S. R.

02. 11. 2021. u 20:44

GRČKA pruža podršku Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i na evropskom putu.

ПОДРШКА ГРЧКЕ ОКО КиМ: Министар Селаковић током посете Атини добио уверавања о статешким питањима

Selaković i Dendijas / Foto AP

Ovo su osnovne poruke koje su prenete ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću, tokom posete Atini, gde se sastao sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropulu i šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom. Član srpske vlade imao je sastanke i sa poglavarom Grčke pravoslavne crkve, arhiepiskopom atinskim i cele Grčke Jeronimosom, kao sa privrednicima.

Sakelaropuluova je istakla da njena država želi da strateški pomogne Srbiji na evropskom putu:

- Mislimo da je to jedini put za bezbednost i stabilnost u region kao i dobrobit za sve narode.

Šef srpske diplomatije je naglasio da su tradicionalno dobri, bliski i istorijski odnosi, kao i duhovna bliskost dvaju naroda krunisani 2019. Sporazumom o strateškom partnerstvu:

- Strateški i pravi prijatelji treba jedni drugima da pomažu i nama je bila čast da pomognemo našim grčkim prijateljima kada im je bilo teško, tokom stravičnih požara. Bratski grčki narod će uvek moći da računa na pomoć srpskog naroda.

On je kolegi Dendijasu preneo šta se dešavalo na KiM tokom septembra i oktobra, kada su Srbi bili izloženi napadima specijalnih jedinica ROSU.

Arhiepiskop Jeronimus istakao je da su "duboki koreni i odnosi između dva naroda ovenčani kroz istoriju i zajedničku borbu".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)