ANA BRNABIĆ JASNO REKLA - U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA: Ovako govori premijerka, a ovako je pričala Marinika Tepić

Novosti online

27. 10. 2021. u 11:41

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić juče je u intervjuu za eminentni časopis "Forin polisi" jasno rekla da u Srebrenici nije bilo genocida.

АНА БРНАБИЋ ЈАСНО РЕКЛА - У СРЕБРЕНИЦИ НИЈЕ БИЛО ГЕНОЦИДА: Овако говори премијерка, а овако је причала Мариника Тепић

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Slobodan Miljević

Na kritike da je deklaracijom Vlada porekla da se zločin dogodio, Brnabić kaže da je to pogrešno protumačeno, odnosno da Vlada Srbije negira genocid, ali ne poriče da se u Srebrenici desio užasan zločin.

Srbe već decenijama pokušavaju da optuže da su genocidni narod koji je kolektivno sproveo navodni genocid u Srebrenici, a u takvim pozivima nisu prednjačili stranci, već ljudi koji su sedeli u našoj Skupštini i pretenduju na vlast.

Tako je Marinika Tepić tražila da se prepozna kao kažnjivo negiranje genocida i ratnog zločina, naročito kada se to odnosi na navodne genocide koje su počinili Srbi.

- Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbiljna stvar kao što je genocid, a niste u stanju da prepoznate da genocid nije pitanje broja, nego namere da se neki narod istrebi i da nestane. A mi o tome imamo snimke, koji svedoče o tome u haškom sudu, da su građani Srebrenice odvajani na muške i ženske. Tu je ta genocidna namera - govorila je tada Marinika Tepić, pokušavajući očigledno da celom srpskom narodu nametne krivicu za genocid.

Takođe je srpske generale nazvala sramotom Srbije, apostrofirajući pre svega generala Vladimira Lazarevića.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)