SVAKI DAN - DEČJI: Loznica baš brine o najmlađim sugrađanima

V.Mitrić

13. 10. 2021. u 11:57

VIDOJE Petrović, gradonačelnik Loznice, rekao je da je najbolja vest u „Dečjoj nedelji“ da će grad za manje od godinu dana dobiti još jedno obdanište za 280 mališana, zahvaljujući razumevanju države i grada, koji je obezbedio, pripremio i dao lokaciju.

СВАКИ ДАН - ДЕЧЈИ: Лозница баш брине о најмлађим суграђанима

Foto: V. Mitrić

U okviru Dečje ustanove „Bambi” boravi, kaže čelnik Loznice, 1.700 dece - postoji pet zdanja u užem delu grada, jedan u Banji Koviljači, jedan u Lešnici i skoro 30 prostora u okviru lozničkih škola. Pre ove vlasti, skoro četvrt veka, u vremenima koja neki nazivaju srećnim, nije dograđena nijedna soba u ovdašnjim vrtićama, pa se samo širio broj „prekobrojnih“ za prijem.

Foto: V. Mitrić

 

 - Roditelji koji imaju troje dece u dečjoj ustanovi za treće dete ne plaćaju usluge, već one idu na teret budžeta grada - kaže Petrović. Posebnu pažnju grad poklanja deci sa smetnjama u razvoju. Njihov dnevni boravak, udžbenici i topli obrok se finansiraju iz gradskog budžeta, kao i smeštaj i putni troškovi ukoliko odlaze na školovanje izvan Loznice. Usluga lični pratilac takođe se finansira delom iz republičkog, delom iz gradskog budžeta. Loznica je primer dobre prakse jer izdvaja novac i za podsticaje rađanja, za stipendiranje najboljih učenika i studenata i kada sve to imate u vidu, jasno je da je fokus na deci, ne samo u toku Dečje nedelje, već svih 365 dana u godini i tako će biti i ubuduće.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna