PREDSEDNIK VUČIĆ POZDRAVIO NESVRSTANE: Dobro došli kući! (VIDEO)

Novosti online

11. 10. 2021. u 18:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom instagram nalogu avucic video sa govorom koji je održao na godišnjici osnivanja pokreta Nesvrstanih.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОЗДРАВИО НЕСВРСТАНЕ: Добро дошли кући! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin RTS

- Dobro došli kući - pozdravio je predsednik nesvrstane i nastavio:

- Beograd je bio, jeste i biće ponosni domaćin svakom ljudskom biću koje u sebi nosi dušu mira.

Uveren sam da Beograd, kao viševekovni simbol raskrsnice civilizacija, tačka kontakta i susreta između Istoka i Zapada, grad gde su se različite civilizacije, kulture i religije oduvek susretale, može da vas podstakne na dijalog i na izgradnju novih mostova saradnje. Naša želja jeste da odamo počast Pokretu ovim komemorativnim događajem, koji je u vreme blokovskih podela dao veliki istorijski doprinos stvaranju različite vizije sveta.

Vučić je u svom govoru istakao da imaju zajedničku viziju sveta.

- Ta vizija je zasnovana na uzajamnoj saradnji i poštovanju država i naroda i nije bilo mesta u njoj za dominaciju jedne države nad drugom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Aleksandar Vučić (@avucic)

Nadam se, međutim, da nećemo samo da razgovaramo o prošlosti, već, takođe, i o budućnosti koju želimo zajedno da izgradimo, jer siguran sam da svet dijaloga, kompromisa i mira i dalje jeste moguć i dostižan.

Predsednik je poručio zvanicama da imaju iskrenog prijatelja u Srbiji.

- Imate odanog i vernog prijatelja u Srbiji i uveravam vas da ovo nisu samo prazne reči, već put koji smo postavili pred sebe i kojim hodamo sa sigurnošću i bez oklevanja, bez obzira da li se to nekome sviđalo ili ne i uprkos svim pritiscima kojima smo povremeno izloženi, Srbija nije i nikada neće okrenuti leđa svojim prijateljima.

Podsetiću vas na mudru afričku poslovicu koja kaže:

Ukoliko želite da idete brzo, hodajte sami. Ako želite da idete daleko, hodajte s nekim zajedno".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)