JOVANJICA JE BIO "PLAN B": Stvorili su paralelnu strukturu u MUP - CILJ JE BIO RUŠENJE VUČIĆA

Novosti online

08. 10. 2021. u 18:17

SLUČAJ "Jovanjica" je bio "plan B" grupe u MUP-u koja je bila paralelna struktura u MUP, sa precizno odabranim ljudima. Ti ljudi su imali organizovanu mrežu sa tajkunima i kriminalcima, rekao je Tomislav Radovanović, načelnik Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije MUP Srbije.

ЈОВАЊИЦА ЈЕ БИО ПЛАН Б: Створили су паралелну структуру у МУП - ЦИЉ ЈЕ БИО РУШЕЊЕ ВУЧИЋА

Foto: Dragan Milovanović

- Ja slučaj Jovanjica ne mogu da odvojim od afere prisluškivanja perdsednika Vučića. Jovanjica je plan B  organizovane grupe. Ubeđen sam i tvrdim da u MUP je formirana jedna paralelna struktura sa precizno odabranim ljudima, sa ljudima koji su uspostavili svoju obaveštajnu mrežu kod finansijskih moćnika, tajkuna. Kako kod organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Beograda, a i na teritoriji Srbije sa ciljem stvaranja jedne obaveštajne mreže, a cilj je bio prikupljanje podataka o predsedniku Vučiću i užim članovima ljegove porodice.

Radovanović je objassnio da je prisluškivanje predsednika bio plan A ove paralelne strukture u MUP, ali da nije uspeo, te da su onda morali da pokrenu plan "B".

- Prvim pokušajem, odnosno planom A, nisu mogli da diskredituju predsednika, već su pokušali planom B na taj način što su pokušali u vezu da dovedu u vezu Koluviju sa predsednikom republike, odnosno sa njegovim bratom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere