VUČIĆ IZ BUDIMPEŠTE: Zabrinut sam zbog prebijanja Srba, verujem u hrabrost naroda – pogrom se neće dogoditi(VIDEO)

Novosti onlajn

23. 09. 2021. u 15:34

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Mađarskoj gde je danas održao glavno izlaganje na demografskom samitu u Budimpešti.

ВУЧИЋ ИЗ БУДИМПЕШТЕ: Забринут сам због пребијања Срба, верујем у храброст народа – погром се неће догодити(ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Vučić je rekao da je važno da uradimo sve što možemo da podignemo natalitet u Srbij

- Bez obzira na stopu mortaliteta, dobrim natalitetom pobeđujete sve - rekao je Vučić i dodao da će mere biti predstavljenje u narednih mesec dana.

Predsednik Srbije je rekao da se nada da će uskoro imati priliku da ugosti i predsednika Poljske, te da će uputiti još neke pozive.

Foto: Printskrin

Upitan o situaciji na severu Kosova, on je naveo da je zabrinut za napade na Srbe, ali da je to pitanje za NATO i Kfor.

- Bude li fizičkog napada kao 2004. godine, to se neće dogoditi. Očekujem hitan sastanak upravljačkog tima za pitanje Zajednice srpskih opština - kaže Vučić.

Predsednik je rekao da se niko ne plaši nečijih reči i knjiga i da Srbija mora biti znatno iznad toga.

- Kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe? To je moje pitanje za sve? Kako Srbi nemaju isto pravo? Sve što je vama dovoljeno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali, da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, samo nemojte to da nam obašnjavate principima - kaže Vučić.

- Jedan evropski državnik mi je rekao: Aleksandre ti si u pravu, ali si dovoljno pragmatičan da znaš kako moraš da nastaviš dalje.

Govoreći o povlačenju nacrta Zakona o MUP-u iz procedure, predsednik je rekao da je to urađeno na njegov zahtev jer je ostalo još šest meseci do izbora i ne želim da se donose tako važni zakoni.

– Ja sam kriv što se povlači iz procedure, izvinio sam se Aleksandru Vulinu zbog toga, uradio sam to zato što je ostalo šest meseci do izbora, ne želim da donosimo tako važne zakone na koje bi neko mogao da ima bilo kakve primedbe. Svakog dana govore kako je potrebno krivoprolićem doći na vlast, deo novinara, deo lažne elite, bivša vlast koja izigrava opoziciju, a onda se zgražavaju kad im devojka kaže da su diletanti. Oni svi zajedno ne mogu 10 odsto da skupe, pošto sve to mora, onda hajde da idemo na silu, a onda se prave naivni, pa kako je smela to da im kaže. A divnog li jezika, “pobićemo ih sve, mora i Vukan mali da odgovara”. Nisam video zakon. Da li više verujem Vulinu ili dokazanim lažovima od Marinike Tepić i Đilasa, naravno Vulinu – rekao je Vučić.

– Sve to je prilično kontradiktorno. S jedne strane sam pisao zakon, koji nisam ni video, da bih ih sprečio da preuzmu vlast, a kad smo ga povukli, onda sam to opet uradio da bi ih sprečio da dođu na vlast. Pa uhvatite tu logiku, sve genije do genija. Oni nemaju pojma ni o čemu je reč, to nije bilo ni u formi predloga. Što se kriminalaca tiče, mi smo sve pohapsili. Da nisu otkrili nekad nešto, kad smo imali po tri ubistva dnevno u Beogradu. Nemojte da mi glumite borce protiv korupcije, Tepić, Đilas i Jeremić koji su sinonim za korupciju. Oni će nekome da drže pridike – dodao je predsednik.

O napadima na poslanicu Nevenu Đurić Vučić je rekao: 

- Čim oni nekoga napadnu, možete odmah da ga stavite na pijadestal. To znači da vredi.Čime j eona njih uvredila? Time što im je rekla istinu? Šta je tu uvdreda? Ona je talenat kakav ja nikad u životu nisam 

O napadima na poslanicu SNS Nevenu Đurić Vučić je rekao:

– Sećate se Đilasove izjave kad se Ana Brnabić vakcinisala, kad je Đilas izašao i rekao da nismo obezbedili vakcine. Šta je dete pogrešilo? Sve im je u lice rekla. Zašto sam im ja najveći problem? Zato što nemam nikakav strah od njih. Zadovoljan sam onim što smo radili u prethodnih 9 godina i planom za budućnost. Napadali su sve koji kažu nešto lepo o meni. Zašto imaju problem s tom devojkom? Jer živi politiku, treba da sazri, ali ima srce, energiju, e zato im smeta. Pet minuta sam gledao emisije, takav talenat nisam video, ima energiju, posvećenost, želju da se bori. Ja hoću ljude koji ne beže, koji hoće na častan način da uzvraćaju udarce. Zato mi je ponašanje i hrabrost te devojke i histerija tzv. druge Srbije, rekao sam da takvog talenta nisam video dugo. Kad sam video, došao sam do tog zaključka. A čime je to nekog uvredila? Što je rekla da su diletanti? To nije ružna reč, nju su vređali tokom emisije. Zato se borim za to dete, znam kroz šta prolazi danas, kroz koliko mržnje. Znate šta oni rade, svi uposleni u Đilasovoj firmi? Ništa, za šta je stručna Marinika Tepić – podvukao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)