DEMOKRATE ODLUČILE: Učestvovaćemo u radnim telima za kontrolu izbora

D. M.

23. 09. 2021. u 12:20

DEMOKRATE Srbije donele su odluku da će učestvovati u proširenom sastavu Republičke izborne komisije i Nadzornom telu za praćenje medija i kampanje, čija su formiranja planirana sporazumom evroperlamentaraca u međustranačkom dijalogu o poboljšanju izbornih uslova.

ДЕМОКРАТЕ ОДЛУЧИЛЕ: Учествоваћемо у радним телима за контролу избора

FOTO: Privatna arhiva

Demokrate su ovu odluku donele na sednici Predsedništva u sredu uveče, nakon koje su saopštile da "stoje u čvrstom uverenju da borba za demokratske i fer izbore mora da se vodi na svim poljima bez prestanka, pa tako i učešćem u radu predloženih radnih tela". Oni su pozvali i ostatak opozicije na jedinstvo u ovoj borbi, uz poruku da bi to osnažilo pritisak na vlast i omogućilo snažniju podršku svih demokratskih snaga, kao i demokratskog sveta.

FOTO: Privatna arhiva

Prema sporazumu u dijalogu uz prisustvo stranaca predviđeno je da u RIK-u bude šest novih mesta za vanparlamentarne stranke, dok će u Nadzornom telu za praćenje izbora biti 12 članova, šest iz REM-a, a šest iz redova opozicije.

Udruženje Demokrata, u kojem su brojni nekadašnji funkcioneri i osnivači DS-a, osnovano je nakon poslednjih lomova u ovoj stranci i pokušaja da se ospori Zoran Lutovac kao legitimni šef ove partije.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili