VUČIĆ O NAPADU NA ANTONIJEVIĆA: Prisustvujemo jednoj vrsti licemerja

Novosti onlajn

23. 08. 2021. u 21:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji Ćirilica osvrnuo se i na nedavni incident u Nišu.

ВУЧИЋ О НАПАДУ НА АНТОНИЈЕВИЋА: Присуствујемо једној врсти лицемерја

Foto: Printscreen/Pink TV

On je rekao da mi prisustvujemo jednoj vrsti neviđenog licemerja, i da je sve dozvoljeno lažnoj eliti, dok su ostali primitivni glupani.

- U ovoj zemlji pre tri godine počele su demonstracije koje su trajale više od godinu dana. Posle napada na Borka Stefanovića, a ne zaboravite da je tada država sve uradila. A taj napad je bio daleko manjeg intenziteta od ovog danas. Danas ste mogli da vidite jednu drugu stvar. Da je dozvoljeno tući svakoga za koga oni misle da nije njihov, da ga je dozvoljeno krvnički tući. I misle da imaju pravo na to.

- Suština je u tome da oni hoće da kažu, oni čak ne ćute nepristojno, oni sladostrasno aplaudiraju prebijanju čoveka koji ne znam šta im je zgrešio.

- Večeras sam čuo jednu rečenicu Gage Antonijevića: "Šta sam ja zgrešio, šta sam ja pogrešno uradio Srbiji" - rekao je Vučić.

- Očigledno je problem kod Gage Antonijevića što je pristojan čovek, što je pristojno rekao državi hvala što je platila deo za "Daru iz Jasenovca" i "Zaspanku za vojnika".

Predsednik je rekao da je Antonijević presekao Gordijev čvor nemešanja dodvoravanja svima u svetu, i nemešanje u srpska istorijska pitanja. Takođe je dodao da je Antonijević bio u nemogućoj poziciji da se odbrani, da je sedeo, gotovo ležao, i da ne želi da ulazi u razloge sukoba, ali da ono što je naša poruka kao države: "Kao što nismo dozvolili u slučaju Stefanovića, tako država ne sme da žmuri kada neko bude udaren 10 ili 12 puta, i da mora da se kazni nasilje."

- Nasilju se mora stati u kraj - rekao je Vučić.

- Razmislite da se dogodilo obrnuto, da je Antonijević udario Bjelogrlića pesnicom u glavu, razmislite šta bismo mi danas u Beogradu imali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili