VAŽNA POSETA: Petković danas i sutra na Kosovu i Metohiji

Tanjug

19. 08. 2021. u 09:10

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravi danas i sutra na Kosovu i Metohiji.

ВАЖНА ПОСЕТА: Петковић данас и сутра на Косову и Метохији

Foto Tanjug

Prvog dana posete Petković će u Prilužju (opština Vučitrn), u porti crkve Preobraženja Gospodnjeg, prisustvovati obeležavanju hramovne i seoske slave.

Nakon svete arhijerejske liturgije predviđena je beseda episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Teodosija, kao i obraćanje Petkovića okupljenim meštanima.

Od 12 sati Petković će u opštini Leposavić obići sela Ibarska Slatina, Sočanica i Lešak, saopštila je Kancelarija za KiM.

U Ibarskoj Slatini Petković će posetiti porodicu samohranog oca tri maloletne kćerke Miljana Jovanovića, kojima je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, preko lokalne samouprave, sagrađena porodična kuća.

U Sočanici Petković će obići obnovljenu Osnovnu školu „Vuk Karadžić“, a u Lešku rekonstruisanu Osnovnu školu „Stana Bačanin“. Sredstva za adaptaciju i sanaciju obe škole obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Mediji će moći da isprate ove događaje u celosti, a nakon završetka obilaska planirane su izjave za medije.

Drugog dana posete Petković će obići Univerzitetski centar u Kosovskoj Mitrovici, a zatim je planirana poseta Gračanici.

Sve aktivnosti direktora Kancelarije za KiM biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera, dodaje se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)