"U HRVATSKOJ OD VRTIĆA VASPITAVAJU DECU DA MRZE SRBE!" Istoričar Raković upozorava - Tragedije za nas postale bolna rutina

Novosti online

07. 08. 2021. u 14:50

ISTORIČAR Aleksandar Raković kazao je na Televiziji Pink, u emisiji o zločinačkoj akciji „Oluja“, da u Hrvatskoj od vrtića vaspitavaju decu da mrze Srbe.

У ХРВАТСКОЈ ОД ВРТИЋА ВАСПИТАВАЈУ ДЕЦУ ДА МРЗЕ СРБЕ! Историчар Раковић упозорава - Трагедије за нас постале болна рутина

Foto: Pink tv printskrin

Vidimo, kaže, takve primere svuda, posebno kada je reč o proslavama uspeha hrvatskih sportista.

S tim u vezi, kaže Raković, najteži trenutak u životu mu je bio kada je pao Knin i kada se hrvatska zastava zavijorila na kninskoj tvrđavi, u prisustvu hrvatskog rukovodstva i znamenitih sportista. Posle pada Knina pa svih redom gubitaka naših krajiških gradova do pada Sanskog Mosta, odlaska Srba iz Sarajeva i okupacije Kosova i Metohije i izgona Srba, naglašava Raković, sve te tragedije su postale za nas bolna rutina.

Raković je kazao da nije samo reč o ideologiji i namerama hrvatskih pravaša i frankovaca da Srba ne bude zapadno od Drine, već da su vek i po njihovi ideolozi razvijali programe da Srba ne bude ni do Timoka. S tim u vezi i treba tumačiti frankovačke namere da u okupiranoj Srbiji i Crnoj Gori tokom Prvog svetskog rata pohrvaćuju stanovništvo preko preko nametnutog školstva.

Kulminacija takvih zlih namera je genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu na prostoru Nezavisne Države Hrvatske. Stoga je Tuđmanova Hrvatska, kaže Raković, privela kraju te projekte da Srba u Hrvatskoj više ne bude, da posle zločinačke akcije „Oluja“ ne ostane više ni jedan Srbin.

Pritom, tvrdi Raković, Republika Hrvatska crpi kontinuitet sa Nezavisnom Državom Hrvatskom preko sećanja na događaje u Blajburgu, kroz sponu sa sportskim takmičenjima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, današnjoj fudbalskoj ikonografiji pa čak i činjenici da je Hrvatska nedavno igrala u crnim dresovima s varijantom šahovnice na grbu koja potiče iz Nezavisne Države Hrvatske, a ima još brojnih primera.

Posebno je naglasio kako nije slučajno što hrvatska reprezentacija igra u crnim, a crnogorska u zelenim dresovima jer to treba da demonstrira silu prema Srbima.

Čak je i Zoran Milanović morao da izmisli da deo njegove porodice potiče iz ustaške matrice jer se bez tih glasova utemeljenih na srbofobiji u Hrvatskoj ne može osvojiti vlast, tvrdi Raković. Stoga za znatan broj Hrvata nije nikakva uvreda ni da im kažete da su ustaše.

Raković je zaključio kako se stalno mora govoriti da su hrvatski i muslimanski separatisti, koji su izvršili oružanu agresiju na Jugoslaviju, najodgovorniji za preko sto hiljada stradalih od 1991. do 1995. i da se opšta krivica nipošto ne može prebaciti na srpski narod jer je branio jugoslovensku državu koju je 1918. i stvorio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)