VUČIĆ O GRAFITIMA U PRILEPCU: Napadi na srpske svetinje na KiM apsolutno nedopustivi

Tanjug

06. 08. 2021. u 12:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ugrožavanje verskih objekata na KiM apsolutno nedopustivo, kao i da albansko društvo na KiM podstiče takvo ponašanje prema Srbima umesto da javno kritikuje

ВУЧИЋ О ГРАФИТИМА У ПРИЛЕПЦУ: Напади на српске светиње на КиМ апсолутно недопустиви

Foto: Printskrin TV Pink

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su juče ispisani grafiti u Prilepcu, rodnom mestu kneza Lazara na srpskim svetinjama, iako je Unesko doneo odluku da su srpske svetinje ugrožene i da je potrebna međuanrodna zaštita, Vučić je rekao da su verski objekati i u prethodnom periodu bili ugrožavani na KiM i da je Unesko upravo zato i doneo tu odluku.


- Ali, kada imate durštvo u kome se takvo ponašanje prema Srbima podstiče, a ne javno kritikuje, onda je logično da se sa tim suočavamo na dnevnom nivou- naveo je Vučić.

Na pitanje kako ćemo saučuvati Trepču koju Priština smatra svojom imovinom, Vučić je rekao da bilagao kada bi rekao da će biti lako.

- Znaju Srbi na KiM da će biti teško i svaka bitka za fizičko očuvanje Valača i Gazivoda, i metalurškog i rudarskog dela Trepče, kao i malih rudnika posebno u opštini Leposavić. Neće biti jednostavno, niti lako, ali borićemo se jer alterntaivu u toj borbi nemamo. Oni znaju da je Srbija uz njih i da ćemo ih pomagati na sve načine- poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina