BRNABIĆ U POSETI JABLANIČKOM OKRUGU: Imamo ambiciozne planove, svako ulaganje će se višestruko vratiti

Tanjug

03. 08. 2021. u 12:01

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić dvodnevnu posetu Jablaničkom okrugu nastavila je danas obilaskom Leskovca, Vlasotinca i Crne Trave gde je poručila da Vlada Srbije ima ambiciozne planove za taj okrug.

БРНАБИЋ У ПОСЕТИ ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Имамо амбициозне планове,  свако улагање ће се вишеструко вратити

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Predsednica vlade rekla je da joj znači da razgovara sa građanima i da na licu mesta vidi šta je urađeno koji su prioritetu.

Tokom posete Opštoj bolnici rekla je da je dosta urađeno u zdravstvenim insitucijama i u Leksovcu i Vranju.

Naglasila je da u leskovačkoj bolnici uskoro počinje druga faza radova koja podrazumeva kompletnu rekonsturukciju i nabavku dodatne opreme, što će, kako je dodala, koštati 42 miliona evra.

Podsetila je u prvoj fazi rađeno na energetskoj efikasnosti - saniran je krov, zamenjeni su prozori, sređena je fasada na Opštoj bolnici.

- Imamo ambiciozne palnove. Poseta okruzima mi pomaže, a nakon Nišavskog i Pčinjskog uskoro se spremam za Toplički okrug, pomaže mi da na terenu vidim prioritete šta je ono što ljudi misle o našem radu, šta su njihovi osnovni prioretiteti - rekla je predsednica Vlade.

Dodala je da se nekada prioriteti lokalne samuprave i građana razlikuju i da to želi da čuje.

Navela je da su građani Medveđe, gde je juče bila, jako zadovoljni ulaganjem u Sijarinsku banju.

I ceo kompleks, kako dodaje, treba da se obnovi, a ostaje pitanje da li ga privatizovati ili ostaviti u većinskom vlasništvu PIO fonda.

Plan je, prema njenim rečima, i da se uloži oko 400 miliona u Caričin grad i da sa ministarkom Jadrankom Joksimović nađe način da se za to obezbede evropski fondovi.

Sve su to stvari koje imaju ogroman potencijal, svako ulaganje će se višestruko vratiti rekla je Brnabcih za TV Prva.

Predsednica vlade podsetila je i na incijativu da put preko Radan planine, koji bi povezao Kuršumliju i Ðavolju Varoš, Sijarinsku banju pa i Carični grad.

Brnabić je u Leskovcu nakon Opšte bolice razgovarala sa menadžmentom, obišla i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u selu Bogojevce.

Predsednica Vlade obićiće i u radove u Bulevaru Nikole Pašića a u Vlasotincu Tehničku školu. Prisustvovaće i otvaranju fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Siniša Janjić". U Crnoj Travi obići će i pogon "Jumka".

Brnabić je u ponedeljak posetila Sijarinsku banju, Lebane i Bojnik, gde je kako je podstila obišla i najmoderniju farmu svinja, koju je otvortio mladi bračni par i gde bi trebalo da se napravi regionalni edukativni centar za obnovu i digitalizaciju stočarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)