DRŽAVA SPASAVA HIPODROM? Organizatori 108. konjičke sezone nadaju se podršci premijerke Ane Brnabić

G. NOVAKOVIĆ

06. 05. 2021. u 06:47

OD ideje da Beogradski hipodrom postane prepoznatljiv na evropskoj mapi konjičkog sporta nema odustajanja.

ДРЖАВА СПАСАВА ХИПОДРОМ? Организатори 108. коњичке сезоне надају се подршци премијерке Ане Брнабић

Foto V. Danilov

Da je tako, svedoči napor Sportskog udruženja beogradskog galopa i kasa da nastavi tradiciju održavanja trka, ali i uključivanje državnog vrha u celu priču. Nezvanično, premijerka Ana Brnabić pokušaće u narednim mesecima da pruži svoj doprinos, kako bi se prestonička konjička oaza konačno izdigla iz problema.

Kako smo saznali, u poslednje vreme održano je nekoliko sastanaka predstavnika organizatora konjičkih trka, konjičkih saveza i klubova sa premijerkom. Cilj je da se Beogradski hipodrom podigne na viši nivo, po ugledu na druge kasačke i galopske arene širom Evrope.

- Premijerka je prepoznala naš trud i nadam se da će se to isplatiti - kratko, za "Novosti", kaže predsednik Saveza galopera Srbije Nemanja Bobičić.

TRKE I BEZ PUBLIKE

UKOLIKO ne bude doneta drugačija odluka Kriznog štaba, prvo takmičenje ove sezone održaće se u nedelju, 9. maja bez prisustva publike. Na programu je šest galopskih trka, a glavne će biti "Vladislav Ribnikar" i "Careva ćuprija". Ukupan nagradni fond iznosi 840.000 dinara. Inostranih takmičara prvog dana neće biti.

Srpski galopski Derbi zakazan je za 14. jul, a u kalendaru je 31. oktobar označen kao poslednji dan takmičenja.

Iako su konjičke trke ponovo zaživele u glavnom gradu, zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ovaj sport, javnost je pre nekoliko godina bila zatečena vešću da će Hipodrom biti izmešten sa Careve ćuprije. Međutim, munjevita je bila reakcija Sekretarijata za sport, odakle je obećano da se objekat površine 24 hektara neće seliti.

- Ideja za hipodromsko unapređenje postoji već neko vreme. Neće biti nikakve gradnje, niti će se "Hipodrom Beograd" ugasiti - rekli su nam tada u Sekretarijatu.

Pre četiri godine doneta je, prvi put, odluka da Grad ne finansira fond za nagrade takmičarima. Tada je upitna bila cela sezona. Međutim, Sportsko udruženje beogradskog galopa i kasa prikupilo je novac za održavanje nadmetanja. Od tada do danas, ovo Udruženje zajedno sa sponzorima, a od ove godine i u saradnji sa Srpskim galopskim savezom, uspeva da konjički sport u Beogradu održi u životu. Tako će u nedelju početi i 108. sezona, tokom koje je predviđeno ukupno sedam takmičarskih dana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!