DATUM NIJE "ZAOKRUŽEN": Nova runda međustranačkog dijaloga o izborima, konkretna rešenja do kraja meseca

D. M.

02. 08. 2021. u 21:14

U SKUPŠTINI Srbije danas je održan novi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima bez posredovanja stranaca, kojem je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić.

ДАТУМ НИЈЕ ЗАОКРУЖЕН: Нова рунда међустраначког дијалога о изборима, конкретна решења до краја месеца

Predsednik Vučić bio na sastanku u parlamentu / Foto I. Marinković

Kako nezvanično saznajemo, na sastanku je bilo reči o tome da bi izbori na svim nivoima trebalo da budu održani između 20. marta i 3. aprila naredne godine, što su i zakonski rokovi, ali konačna odluka da li će se na glasanje za različite nivoe vlasti ići u jednom danu još nije doneta. Razgovaralo se i o finansiranju kampanje i funkcionerskoj kampanji, kao i o eventualnoj zajedničkoj obuci posmatrača izbora. Dogovoreno je i da bude održan još jedan sastanak sa direktorima televizija.

Šef parlamenta Ivica Dačić ocenio je da su razgovori bili konstruktivni i dobri. On je zahvalio Vučiću što se odazvao pozivu i podsetio da su teme bile podeljenje u četiri grupe o kojima su ponovo razmenili mišljenja:

- Do kraja avgusta trebalo bi da pristupimo pronalaženju rešenja koja bi podrazumevala međusobni dogovor i da svi budu zadovoljni koliko je moguće.

On je dodao da i dalje stoji da dogovor treba da bude postignut šest meseci pre izbora. Ukazao je da dogovor treba da bude takav da na kraju niko nema primedbe. Predsednik parlamenta je najavio i da će se nastaviti praksa obavljanja konsultacija oko nacionalnih i državnih pitanja.

Na sastanku su učestvovali predstavnici SNS, DSS, SRS, Dveri, POKS, "Dosta je bilo", "Zavetnika", "Zdrave Srbije"...

JOVANOVIĆ: DOBRA VOLjA SVIH

LIDER DSS Miloš Jovanović, za "Novosti", sastanak je ocenio kao vrlo dobar:

- Čini mi se da postoji dobra volja na svim stranama i da će se vrlo brzo postići dogovor o rešenjima. Uvek je dobro i kad ovakvim razgovorima imate prisustvo ljudi sa najvišeg državnog nivoa. Uz sva neslaganja koja imamo, pozitivan signal je to što se sve rešava dijalogom. Značajno je i što se i ona ovaj način demonstrira jedinstvo, koje je više nego potrebno nakon poslednjih udara na Srpsku i Srbe u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta