VULIN RAZOTKRIO PAKLENU AKCIJU: Veljko Belivuk i Marko Miljković dobili moćnog saveznika

Novosti online

29. 07. 2021. u 18:42

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obraćajući se poslanicima Skupštine Srbije istakao je danas da u medijskoj strukturi, podržanoj od pojedinih političara, postoji talas organizovanog, pripremljenog napora da se zločini bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića relativizuju i da se oni iskoriste kao sredstvo političke borbe i političke ucene.

ВУЛИН РАЗОТКРИО ПАКЛЕНУ АКЦИЈУ: Вељко Беливук и Марко Миљковић добили моћног савезника

Foto: Tanjug

Odgovarajući na pitanje poslanika Stranke pravde i pomirenja, ministrar Vulin je u Skupštini Srbije kazao da se pokušava relativizacija zločina koje je ova banda počinila i da se pokušava njihovo pretvaranje u politički faktor kojim treba uticati na buduće izbore i na birače.

- Niko više ne govori šta su oni uradili nego se govori da sam ja vlasnik kuće u Ritopeku. I to se prenese kao potpuno relevantna informacija, kao potpuno ispravan stav - rekao je ministar Vulin ukazavši da se sve to prenosi bez argumenata i iznosi kao vest.

- Biću najsrećniji ukoliko budem mogao na svako od tih pitanja da odgovorim pred kamerama na poligrafu. Da Srbija to vidi. Da me pitaju da li sam ikada u životu video Miljkovića ili Belivuka, da li sam komunicirao sa njima na bilo koji način, da li sam ikada u životu zatražio bilo šta od njih, ikada bio, video kuću u kojoj su ubijali i klali, da li je bilo kakve verbalne ili neverbalne komunikacije bilo sa tim zlikovcima i ubicama - rekao je ministar Aleksandar Vulin i dodao da bi voleo i njih da vidi na tom poligrafu.

Ministar je naveo da prihvata krivicu ako je ona u tome što je ta banda razbijena i pohapšena i da prihvata da bude napadan od mafije, jer je to zaslužio, kao što su neki drugi zaslužili njihovu zaštitu.

Ministar Vulin je istakao da se već godinama pokušava da se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice naprave kriminalci, planski i namerno.

- Kada nekog čoveka potpuno dehumanizujete, predstavite kao moralnu nakazu, vi tražite nekoga ko će sa takvim čovekom raskrstiti. Ko će biti heroj nacije. Stvarate utisak da je velika većina Srba spremna da likvidira tog čoveka i da se traži ko će biti prvi - rekao je ministar Vulin.

Advokati, kao je rekao, uzimaju na sebe da su sudije i tužioci i odlučuju ko je kriv i to ne pitajući ni struku, ni pravdu.

- Kada tako nešto radite imate jasnu nameru i želju da se zlo desi, vi ga priželjkujete i tražite, pozivate da se zlo desi i zato godinama od Aleksandra Vučića i njegove porodice pravite kriminalace, mafijaše i nakon svih ovih godina ni jednog jedinog dokaza, ni jedne jedine kredibilne rečenice koja bi vodila u tom pravcu - naglasio je ministar Vulin, uz ocenu da se to radi da bi se stvorila atmosfera da je sve dozvoljeno i normalno.

Takva dehumanizacija, kako je rekao, nije zabeležena ni u jednoj evropskoj zemlji.

- Nađite mi zemlju u kojoj je normalno da reč osumnjičenih za najteža i najmonstruoznija krivična dela ima istu težinu kao reč predsednika države, vlade, ministra unutrašnjih poslova i da se to u potpunosti izjednačava - rekao je ministar upitavši da li neko može da zamisli El Čapa kako objašnjava da nema veze sa drogom. A da je predsednik vlade sa njim dilovao kokain.

- Samo u Srbiji imate dovoljno medija i političara koji govore o režimskoj propagandi protiv Belivuka i Miljkovića. Je li potrebno reći bilo šta osim pokazati šta su ti zlotvori uradili i još se bune što država ima hrabrosti da stane iza onoga što je uradila i ne dozvoli da se to više ponovi - kazao je ministar policije.

Istakao je da je ponosan što je uz predsednika Vučića i što pokušavaju da ih povrede, uvrede na isti način i na istoj strani.

Ministar Vulin je nakon svog izlaganja u Skupštini Srbije dobio gromoglasan aplauz od strane poslanika kao izraz podrške u borbi protiv mafije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu