VOJNO ZDRAVSTVO DOBILO 72 NOVOZAPOSLENIH: Stefanović uručio rešenja o zasnivanju stalnog radnog odnosa

tanjug

05. 07. 2021. u 17:42

VOJNO zdravstvo pojačano je grupom od 72 novozaposlena, kojima je ministar odbrane Nebojša Stefanović danas uručio rešenja o zasnivanju stalnog radnog odnosa.

ВОЈНО ЗДРАВСТВО ДОБИЛО 72 НОВОЗАПОСЛЕНИХ: Стефановић уручио решења о заснивању сталног радног односа

Nikola Skenderija

Na svečanosti u Vojnomedicinskoj akademiji, Stefanović je, čestitajući im na zaposlenju, rekao da ni u jednom trenutku ne smeju da zaborave koliko je poverenje koje građani imaju u vojno zdravstvo.

- Ovde ima lekara, stomatologa, medicinskih sestara, tehničara, kao i onih isto tako važnih za funcionisanje zdravstva - rekao je ministar.

Najveći broj njih biće raspoređeni u VMA, Vojnu bolnicu Novi Sad, Centralnu apoteku i Centar veterinarske službe.

Epidemija je pokazala, ne samo koliko je važan zdravstveni sistem i da on bude čvrst i sposoban da se adaptira na izazove, već koliko su važni i razgovor i ukazana pažnja svakom pacijentu, rekao je on.

- Izazov je bio težak, još je, ali je vakcinacija dala značajne rezultate. U našem sistemu vakcinisano je oko 75 odsto ljudi. Hoću da to bude i 90 odsto jer time pokazujemo odgovornost. Videli ste da se pojavljuju i novi sojevi virusa i zbog građana moramo da pokažemo odgovornost. Naš posao je da budemo spremni da se stavimo u odbranu otadžbine kad god to otadžbina od nas bude tražila - rekao je Stefanović.

Dodao je da zbog toga zaposleni u vojsci, vojnom zdravstvu nemaju privilegiju da mogu da biraju da li će biti na usluzi ili neće i zbog toga je vakcinacija u sistemu odbrane od izuzetne važnosti.

Zamolio je novozaposlene da se uvek nađu pacijentima, ne samo medicinski, nego i kao ljudi da pokušaju da razumeju i njihove strahove i sve ono što ih boli i muči, jer često je ta lepa reč, taj ljudski kontakt - prvi, ključni korak ka potpunom ozdravljenju.

- To ljudima često mnogo znači na putu ka ozdravljenju. Lepa reči i osmeh ne koštaju, a pacijentima mnogo znače - rekao je Stefanović.

Podsetio je i da Nevena Jovanović, kapetan prve klase iz „Kobri", svake nedelje osvoji neku zlatnu medalju i da od svih očekuje da pokauzuju takve rezultate.

Dobrodošlicu u sistem vojnog zdravstva novim kolegama poželeo je načelnik Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević, rečima da se kroz istoriju dužu od 180 godina od svih vojnih "sanitetlija" uvek očekivalo najbolje i najviše.

Medicinska sestra Violeta Arsenović navela je da ugovor za rad na neodređeno vreme i zaposlenje na VMA predstavljaju veliku prekretnicu u njenom životu.

Posao u VMA dobio je i maksilofacilajni hirurg Uroš Marijanović koji je rekao da mu je velika čast što se odškolovao ovde i zato što su njegovi mentori prepoznali kvalitet koji poseduje i pokazali inicijativu i da ga zadrže.

Od danas, ugovor za stalno zaposlenje u Centralnoj apoteci dobila je Biljana Stevanović Peruničić, koja je srećna što je ugovor dobila nakon četiri godine rada na privremenim poslovima u vojnom zdravstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)