KRIVOKAPIĆEVE ĆERKE BEZBEDNE: Aleksandar Vučić odbacio navode iz Podgorice

V. N.

01. 07. 2021. u 19:00

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić odbacio je u četvrtak navode da iz Srbije stižu poruke u Crnu Goru koje nisu ni bratske, a ni prijateljske, i pozivajući ćerke Zdravka Krivokapića da se vrate i žive u našoj zemlji poručio im da će im Srbija garantovati punu bezbednost.

КРИВОКАПИЋЕВЕ ЋЕРКЕ БЕЗБЕДНЕ: Александар Вучић одбацио наводе из Подгорице

Foto N. Skenderija

Šef države je odgovarajući na pitanje novinara, nakon ceremonije obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd, izneo činjenice koje govore u prilog tome da Srbija nije učinila ništa loše Crnoj Gori u prethodnih nekoliko godina, za razliku od Podgorice:

- Jesmo li mi priznali nezavisnost Boke Kotorske, Rožaja ili nekog drugog dela Crne Gore, jesmo li prihvatili da se otcepi neki deo Crne Gore i rekli zarad evropskih integracija mi ćemo da prihvatimo taj deo Crne Gore kao nezavisan - nismo, oni jesu, priznali su nezavisnost Kosova.

Šef države podsetio je da je iz Podgorice proteran naš ambasador i to zato što je, kako kaže, napisao o Mojkovačkoj bici ono što su istorijske činjenice i ono sa čim se današnje crnogorsko rukovodstvo saglašavalo u tom trenutku.

- Mi smo njima dali vakcine, a oni su deo vakcina umesto da daju narodu, Albancima na Kosovu, što bih i ja učinio, dali vojsci Kosova da bi ponizili Srbiju.

Kada je reč o napadu u jednom dnevnom listu u Srbiji na Krivokapićeve ćerke, predsednik ističe da je apsolutno protiv napada na porodicu, ne samo Krivokapićevu, već na bilo čiju. Vučić je istakao da je on svakog dana na crnogorskim naslovnim stranama:

- Mene su optužili pre neki dan u zvaničnim novinama crnogorske vlasti za državni udar i to kao zato što sam ja nešto dojavio patrijarhu, a nisam ni znao da Krivokapić dolazi da se nađe sa patrijarhom.

Predsednik ističe i da je trebalo da Krivokapićeve ćerke obaveste srpske državne organe o svojoj ugroženosti.

- A ne da prave predstavu za javnost, jer predstavu za javnost po onome što piše u crnogorskim medijima mogu da pravim svaki dan i mogu i sin i ćerka i cela familija svakoga dana da mi izdaju saopštenja po tom pitanju.

OPTUŽBE ZA UBISTVO - GLUPOST

Predsednik je ponovio da su gluposti tvrdnje da je učestvovao posredno u ubistvu Olivera Ivanovića. Vučić je, na pitanje novinara da li je razgovarao sa Milenom Popović zbog čega je ona napustila Skupštinu kada je govorio o KiM, i rekla da taj razlog ima ime i prezime, i da je razočarana time što je "propalo" obećanje da će u roku od dve nedelje biti otkriveni detalji o ubistvu Olivera, rekao:

- I ja sam razočaran prištinskim organima i mnogima iz međunarodne zajednice koji nam nisu dostavili snimke i podatke koje smo tražili. Naše službe rade danonoćno na tome i nastaviće da rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)