HAPŠENJE NA VIDOVDAN IZAZVALO BURU: Posle privođenja Podgoričanina kod spomenika na Gazimestanu, ponovo uzavrela politička scena u Crnoj Gori

M. S. - D. Z.

29. 06. 2021. u 19:19

POSTUPANjE tzv. policije Kosova na Gazimestanu je iživljavanje nad srpskim narodom i SPC. Među nevino uhapšenima ima i onih iz Crne Gore. Sramne scene. E, ovim su nasilnicima Đukanović, Krivokapić i Bečić priznali više puta "državu" koja se potom ovako ponaša prema građanima Crne Gore.

ХАПШЕЊЕ НА ВИДОВДАН ИЗАЗВАЛО БУРУ: После привођења Подгоричанина код споменика на Газиместану, поново узаврела политичка сцена у Црној Гори

Hapšenje Jovanovića na Gazimestanu / Foto Printskrin Kosovo onlajn

Ovako je Andrija Mandić, lider Demokratskog fronta, reagovao posle objavljivanja snimaka hapšenja Podgoričanina Rista Jovanovića na Gazimestanu koji se usprotivio kada je od jedne monahinje zatraženo da otvori torbu sa ličnim stvarima. Jovanoviću je određen pritvor do 48 sati, a optužen je za širenje nacionalizma i izazivanje mržnje. Zbog ovog događaja iz DF je najavljena i mogućnost protesta pred zgradom ambasade tzv. Kosova u Podgorici.

Dok je javnost u ponedeljak zanemela posle objavljivanja brutalnih snimaka hapšenja Jovanovića na Gazimestanu, u utorak je usledila nova šokantna izjava Zdravka Krivokapića, predsednika Vlade Crne Gore.

- Možda ja nisam kalibar premijera koji može da utiče na drugu državu. Zabrinjavajuće je da određeni politički krugovi koji imaju veći uticaj na dešavanja na Kosovu ne rade svoj deo posla i ne utiču preko Srpske liste koja direktno saučestvuje sa kosovskom vlašću. Nisu se obratili toj grupaciji da im pomogne za tog građanina, da dođemo do rešenja šta je istina i kako problem rešiti, nego su odmah optužili premijera Crne Gore da ima ne znam kakve veze sa Kosovom i da će on preko tih svojih kanala doći do najboljeg rešenja - rekao je Krivokapić i dodao da se "crnogorska diplomatija apsolutno, do kraja, uključila u proces".

Razočaran mlakim stavom Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, oglasio se i Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene. On kaže da Vlada u Podgorici mora odmah da uputi najoštrije proteste Vladi Kosova, kao i da premijer Krivokapić mora odmah da traži od generalnog sekretara NATO, pošto je Crna Gora članica Alijanse, da interveniše kod Vlade Kosova da se Jovanović pusti.

- Ukoliko Vlada Kosova to ne uradi u razumnom roku od tri dana, povlači se ambasador Crne Gore na konsultacije. To je uobičajna procedura gde ima države i državnika. Ali, Crna Gora nije suverena država, već kolonija - kaže Medojević.

ZAPLENILI "BENTLI" IZ BEOGRADA

NADOMAK zgrade tzv. vlade u Prištini, kosovska policija je u utorak zaplenila luksuzni "bentli" beogradskih registarskih tablica. Kako prištinski mediji navode, vozilo je zaplenjeno nakon što je vlasnik automobila Srbin Milan Đorđević "na društvenim mrežama objavio uvredljive i provokativne poruke".Đorđević je učestvovao u trci luksuznih automobila, a na "Instagramu" je podelio video na kojem je kao lokacija označeno "Gračanica, Kosovo, Srbija".

DAČIĆ: LAJČAK DOBRO OBAVEŠTEN

POSLE susreta sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je u Briselu da je Lajčak "dobro obavešten" o svim dešavanjima i incidentima tokom obeležavanja Vidovdana na KiM, a da su to problemi sa kojima se Srbi stalno suočavaju kada su u pitanju vlasti u Prištini.

- Apsolutno je neprihvatljivo da se tako nešto dešava na KiM u trenutku kada se cela Evropa zalaže za slobodu kretanja - poručio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)