NAKON Vljore Čitaku koja je besprizorno reagovala na tvit Ričarda Grenela o Vidovdanu, u istom tonu oglasio je i Bedžet Pacoli.

Komentari (20)

buki

29.06.2021. 10:35

Ako je, kako kaže Čitaku, balkanska vojska ratovala protiv Turaka na Kosovu i Metohiji, to samo može da znači, kako bi ceo Balkan trebalo da bude srpski.

Zarko

29.06.2021. 10:58

Kako su počeli na kraju će i car Lazar i Milos Obilic postati Albanci —Pa gde su ti njihovi junaci koji nisu ni postojali 1389 nisu naveli ni jedno ime

stari doktor

29.06.2021. 11:17

Sadašnji kosovski Šćipetari su potomci dva talasa uljeza iz Albanije preko Prokletija 1)tokom turske vladavine (neka pogledaju turske deftedare posle Kosovske bitke da vide koliko ih je bilo) i 2) za vreme vlade JB Tita koji je za njih, cele porodične karavane, otvorio prekogranične prolaze. Plus je 1935 zabranio povratak Srba izbeglih sa KiM u vreme okupacije 1941/44. Bivša Titoslavia je bila izrazio antisrpska, a plus nas je i ponižavala preko srpskih poltrona-politicara. Ipak, moramo priznati da i srpski mini-izdajnici, starosedeoci KiM, nisu baš bili pametni, prodavali su dođošima Sćipetarima svoje kuće i imanja za basnoslovne vrednosti da bi se pretvaali u bogate vlasnike imanja u užoj Srbiji. Najsvežiji je primer Bujanovac, u kome su Šćipetari stekli na takav način današnju većinu. 1945 i još desetak godina kasnije, Bujanovac je bio većinski srpski grad. Ni o tome ne treba ćutati. Hvala Grenelu, vidi se da pravilno čita istoriju, a ne šćipetarske falsifikate koji nikakvog kulturnog traga na KiM nemaju, osim turske Sinan-pašine džamije zidane materijalom sa rušenja velelepne car-Dušanove crkve Svetih Arhangela. Danas, kada se vodi bitka za Kosovo, ako bi se našao Srbin koji bi stavio potpis na predaju KiM Sćipetarima, taj bi bio najveći srpski izdajnik svih vremena i morao bi odgovarati za veleizdaju, a naši budući naraštaji bi morali da se bore da KiM ponovo vrate u okrilje Srbije. Eno im Albanije, to je njihova domaja.

Buba

29.06.2021. 11:34

Kakva balkanska vojska,koje su ove izmisljotine.A oni su tada bili u danasnjoj Jermeniji ,pa bi bilo bolje da pricaju o svoj teritoriji .Sta Oni imaju sa nama .

Vlajko

29.06.2021. 13:18

Plemena treba da žive u planinama gde su nastala. Nisu za njih gradovi i civilizacija slabo se snalaze. Koliko poštuju Vidovdan, odnosno Kosovski boj, najbolje pokazuju slike sa Gazimestana, pretresi i hapšenja. Ne znam kako će samo Erdoganu da objasne da su oni bili deo "Balkanske kolacije" koja se na Kosovu polju borila protiv Otomanskog carstva. Mašta im je ogromna ali istine nigde nema.

dragan

29.06.2021. 14:16

Који је ово безобразлук, ови лажу на бога не мисле, па зар су се Вљорини преци борили на Косову или ти овог Пацолија. А можда и јесу, можда су им корени српски а попримили другу веру и срамота их да признају. Изгледа да их много боли истина.

Sljiwoo

29.06.2021. 18:31

Odlicno je sto se sipari na kosovu sluze ocitim lazima..Kao sto se memoze graditi na zivom pesku tako isto nemoguce je doci do rezultata sluzeci se lazima.."Kula od karata" bi vec palą da je nepodupiru pre svega oni koji dele plan sa njima..a to su ljudi iz proslih struktura vlastodrzaca iz Amerike pre drugih..kao i aktuelna vlast..Imam utisak da im je ponekad malo neprijatno..jer "sticenik"(takozvano) drzava Kosovo ne ponasa se adekvatno i razotkriva previse stvari..iz kojih se da zakljuciti da negovore istinu..

micko

30.06.2021. 09:53

U to vreme balkan kao naziv nije važio za ovu regiju kako vele ... a probleme će imati sa turskim popisima na kojima nema šćipetara koji su dovezeni sa područja jermenije i azerbajdžana ... a ostali su naši albanizovani te ostali što su jih pokupili braća grci na putu i tu jih ostavili ... zato su neki jako slični tunižanima i ostalima sa one strane mora

zoka

30.06.2021. 19:14

obicne lazi sa KIM -sramno je prisvajati srpsku istoriju koja je casna -Kosovski boj je boj Srpske vojske protiv Osmanlija bio na Vidovdan na celu sa carom Lazarom -albanci nemaju svoju istoriju -kakva balkanska vojska -nije ni postojala niti to istorija poznaje .

zora svice

30.06.2021. 19:20

gde ti skole zavrsi ,da li si ti obrazovan .ciju ti istoriju i slavu prekrajas ,zelis srpsku slavu i cistocu prisvojiti sebi pa vi i nemate istoriju ni slavu i ono sto imate je sramno -nista drugo neradite nego lazete za srbima po SAD ,umesto da se postaras i da kaznite i osudite za pretnje upucene Grenelu ti pricas gluposti sram vas bilo