MEĐUSTRANAČKI DIJALOG BEZ STRANACA: Održan novi sastanak

Novosti online

09. 06. 2021. u 16:15

U SKUPŠTINI Srbije danas je održan novi sastanak radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca.

МЕЂУСТРАНАЧКИ ДИЈАЛОГ БЕЗ СТРАНАЦА: Одржан нови састанак

Foto: Tanjug

Na sastanku su, pored predsednika parlamenta Ivice Dačića i predstavnika SN Aleksandra Martinovića, učestvovali i lideri Dveri Boško Obradović, Dosta je bilo Saša Radulović, "Zavetnika" Milica Đurđević Stamenkovski, SRS Aleksandar Šešelj POKS Žika Gojković.

Obradović je posle sastanka rekao da je dogovoreno da sledeće nedelje budu prisutni i urednici informativnih programa RTS i RTV i poručio da bi trebalo razgovarati i sa predstavnicima ostalih televizija sa nacionalnom frekvencijom, ali i sa urednicima najtiražnijih novina. On je ocenio da je danas bio najbolji i verovatno najvažniji sastanak od početka tog dijaloga, s obzirom da je bilo reči o medijima, slobodi medija i ravnopravnom tretmanu svih budućih učesnika na izborima. Obradović je izrazio zabrinutost i što kasni dijalog na kojem učestvuju međunarodni posrednici.

- Ta dva koloseka treba ujediniti u jedan dijalog između vlasti i opozicije, pogotovo što ovaj bez prisustva stranaca radi intenzivnije i kvalitetnije - zaključio je Obradović.

I Milica Đurđević Stamenkovski smatra da dijalog bez predstavnika Evropskog parlamenta ide dobro i očekuje da će biti postignut kompromis.

Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da su posrednici Evropskog parlamenta Tanja Fajon, Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i on spremni da dođu u Srbiju i nastave sastanke u okviru Međupartijskog dijaloga čim to dozvoli zdravstvena situacija. Kako je istakao to bi se moglo desiti sledećeg meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ O IZJAVAMA KONAKOVIĆA: Misle da imaju moralno pravo da nam drže pridike