DRAGAN MARKOVIĆ PALMA U SOLUNU: Prijem kod mitropolita solunskog Varnave

Novosti onlajn

05. 06. 2021. u 10:38

-Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva vekovima imaju dobru saradnju.

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА У СОЛУНУ: Пријем код митрополита солунског Варнаве

Foto: Arhiva

I u ovom 21. veku i jedna i druga crkva su neophodne svom narodu da poštujemo našu pravoslavnu tradiciju i da ne slušamo neke moćnike iz beloga sveta koji žele da promene našu istoriju. Naše vrednosti su porodice, deca, kumovi, prijatelji, a ne neke vrednosti koje žele da nam nametnu i da naš identitet promene i nikada nećemo prihvatiti nešto što nije u skladu sa pravilima pravoslavne crkve. Srbija je uvek imala pritisak nekih velikih sila i u poslednje vreme je sve češći taj verbalni pritisak da mi kažemo za nešto što je naše da kažemo "nije to naše od sutra je to vaše ", mislim na Kosovo i Metohiju, rekao je Dragan Marković Palma.

-Mi poštujemo sve vere, ali isto tako volimo našu veru i želimo da i svi poštuju našu veru i da duhovnost i mudrost bude ono što će da nas vodi, a ne hrabrost kao mnogo puta u istoriji. Mi ne želimo da nam više deca ginu, nego da se borimo pravdom. Svi treba da slušamo šta govori crkva. I želim da pozovem sve koji imaju ekonomske mogućnosti i u Srbiji i u Grčkoj da pomognu izgradnju hramova i ono sto je najvažnije da verujemo da postoji nešto . Crkva je simbol svakog čoveka, rekao je Marković i zahvalio se Mitropolitu solunskom Varnavi, koga je pozvao da sa delegacijom poseti Jagodinu i Srbiju.

-I da nikada ne dozvolimo da u crkvu udju dva muškarca i da kažu kako su oni "raba božija "jedan drugom. I neka svako ima slobodu, ali Srpska pravoslavna crkva i Grčka pravoslavna crkva imaju svoja pravila od kojih nikada neće odustati, poručio je Marković.

Foto: Arhiva

ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU IZGRAĐENO JE MNOGO CRKAVA I HRAMOVA

Poslednjih deset godina je mnogo pravoslavnih crkava i hramova napravljeno u Srbiji zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

VARNAVA: RADUJEMO SE NAPRETKU SRBIJE

-Ovde u ovom Hramu zelim da licno podrzim i da blagosiljam ono sto radi Dragan Marković Palma. Zelim da blagosiljam i Vaš grad Jagodinu, Vašu porodicu i ceo srpski narod. Mi se radujemo napretku Srbije. Mi govorimo jednim jezikom, a to je pravoslavni jezik", poručio je Mitropolit Solunski Varnava. U crkvi pravoslavnoj u Solunu zajedno su Vaškrsnji tropar otpevali sveštenici iz Jagodine i Soluna. U srpskoj delegaciji u poseti Mitropoliji Solunskoj bilo je 8 sveštenika Srpske pravoslavne crkve iz Jagodin iz Beličkog namešnistva i poverenik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković, kao i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Đorđe Kosanić i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)