VULIN PORUČIO: Hapšenje Jovičića dokaz da nema zaštićenih

Novosti online

04. 06. 2021. u 09:25

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula i visokog funkcionera SNS-a dokaz da niko neće biti zaštićen od odgovornosti.

ВУЛИН ПОРУЧИО: Хапшење Јовичића доказ да нема заштићених

Foto: Tanjug

Vulin je za RTS rekao da je do sada bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen i istakao da je hapšenjem Aleksandra Jovičića poslata jasna poruka da neće biti zaštićenih.

- Predsednik Aleksandar Vučić je bio veoma jasan da niko neće biti zaštićen i pokazao da data reč vredi više od svega i ovo je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon - rekao je Vulin.

Pored predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića uhapšeno je još sedam osoba.

Vulin je naveo da je reč o saradnicima Jovičića i da se oni terete za zlouptrebu službenog položaja i trgovinu uticajem.

- Oni su najpre stupali u kontakt s nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani - objasnio je Vulin.

Vulin je rekao da je ova operacija pripremana mesecima jer, kako je ukazao, najduže se prikupljaju dokazi.

On nije želeo da komentariše navode da li je prilikom pretresa pronađen novac i naglasio je da samo tužilac može da kaže za šta se neko sumnjiči.

Prema rečima ministra policije, Jovičić je uhapšen pre dolaska na posao, a izvršen je pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)