VUČIĆ SA HARČENKOM: Teški dani pred našom zemljom

Novosti online

28. 05. 2021. u 08:55 >> 13:15

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

ВУЧИЋ СА ХАРЧЕНКОМ: Тешки дани пред нашом земљом

Foto: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ambasadoru Rusije Aleksandru Bocan-Harčenku za nove dopremljene količine vakcina Sputnik V, koje su odmah uključene u proces vakcinacije u našoj zemlji.


Govoreći o planiranom nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Vučić je rekao da su teški dani pred našom zemljom, ali da će u Briselu uložiti mnogo energije da, kao i u svakoj prilici, štiti državne i nacionalne interese Srbije, boreći se za kompromis, saopštila je pres služba predsednika.

Bocan-Harčenko je potvrdio aktivnu podršku Rusije radi odbrane normi međunarodnog prava i, time, teritorijalnog integriteta Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da su politika mira i saradnje od najvećeg značaja za dalji razvoj Zapadnog Balkana.

Vučić i Harčenko su razmotrili napredak ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, kao i projekti u oblasti energetike, prate planiranu dinamiku i da će po završetku umnogome doprineti ekonomskom napretku naše zemlje, kao i kvalitetu života građana.

Vučić i Harčenko su razgovarali i o narednim bilateralnim kontaktima zvaničnika dveju zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

USRED LONDONA: Tito pred masom progovorio engleski - Britanija još pamti Titov govor (VIDEO)