"TO JE ZA SADA BESPREDMETNO": Premijerka Brnabić o sankcijama Belorusiji

Tanjug

25. 05. 2021. u 19:08

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je za sada bespredmetno komentarisati da li će se Beograd priključiti sankcijama Brisela protiv Belorusije.

ТО ЈЕ ЗА САДА БЕСПРЕДМЕТНО: Премијерка Брнабић о санкцијама Белорусији

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Nismo u Srbiji još ništa (zvanično) videli, tako da je bespredmetno da komentarišem šta bi bilo kad bi bilo, hajde da vidimo o čemu se radi, pa će onda Srbija da odluči u odnosu na te stvari, u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije ali i naš državni interes - izjavila je premijerka odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će se Srbija priključiti sankcijama, preneo je Tanjug.

Nakon što su u nedelju 23. maja beloruske vlasti prisilile avion kompanije "Rajaner" da sleti u Minsk i pritvorile novinara Romana Protaseviča i njegovu devojku koji su bili na tom letu, lideri Evropske unije (EU) pozvali su na hitno uvođenje oštrijih sankcija Belorusiji.

Šefovi država i vlada EU zatražili su da se usvoje “neophodne mere”, koje između ostalog obuhvataju i zabranu preleta vazdušnog prostora EU za belorusku aviokompaniju, kao i sprečavanje pristupa evropskim aerodromima za letove beloruskih aviokompanija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri