Predsenik Vlade Crne Gore Duško Marković ministrima: Pripremite plan UBLAŽAVANjA donetih mera

Novosti Online / M. S. – V. K.

ponedeljak, 20. 04. 2020. u 18:14

Предсеник Владе Црне Горе Душко Марковић министрима: Припремите план УБЛАЖАВАЊА донетих мера

Foto: Tviter

Predsenik Vlade Crne Gore Duško Marković zatražio od ministara i starešina institucija da pripreme precizan i održiv plan ublažavanja donetih mera u više faza tokom narednih 45 dana
Predsenik Vlade Crne Gore Duško Marković zatražio je u nedelju od ministara i starešina institucija da pripreme precizan i održiv plan ublažavanja donetih mera u više faza tokom narednih 45 dana, počev od ponedeljka.

- Postigli smo zavidne rezultate u suprotstavljanju epidemiji kovid19, "tvitovao" je Marković.

- Ostajući dossedni primarnom zadatku zaštite zdravlja građana, CrnaGora mora da nastavi svoj ekonomski i društveni život.

Zatražio sam od ministara i starešina institucija da pripreme precizan i održiv plan ublažavanja donetih mera u više faza tokom narednih 45 dana, a počev od sutra. Svaka sledeća faza zavisiće od naše spremnosti da očuvamo dostignute rezultate u suzbijanju epidemije. To je i preduslov ekonomskog i društvenog oporavka Vlada i Nacionalno koordinacono telo, učiniće sve da u narednim sedmicama, takođe postupno i odlučno, stvorimo uslove za oslobađanje građanskog, preduzetničkog i stvaralačkog potencijala, napisao je Marković.