PODGORICA - Podgoričani Z.P. (37) iz Podgorice i A.V.(31) iz Podgorica, inače službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija uhapšeni su u četvrtak policijskoj akciji radnog naziva „Panter", tokom koje je zaplenjeno 150 kilograma skanka. To je zvanično saopšteno iz crnogorske policije


Realizacijom policijske akcije „Panter" uhapšen je jedan deo kriminalne grupe i presečen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa „skank". Krijumčarski lanac je vodio iz Republike Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i zemljama Evropske unije, piše u saopštenju policije.


Objašnjavaju da je akcija izvedena na Skadarskom jezeru je gde je presretnuto plovilo i gde su osumnjičeni uhapšeni.


Izvršenom pretragom terena, na samoj obali Skadarskog jezera, pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja u kojima se nalazila opojna droga marihuna, ukupne količine od oko 150 kilograma. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica, u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera, plovilom, vršili prebacivanje većih količina droge do Crne Gore, radi daljeg transporta i prodaje, dodaje se u saopštenju.