U vodama Venecuele na brodu Aresa zaplenjeno je ukupno pet tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani, saopšteno je iz Uprave policije. Kako javljaju španski mediji tovar je trebalo da ode u Grčku.

Pojavile su se fotografije i snimci uhapšenih krijumčara, među kojima su i Crnogorci. Na fotografijama se vidi da je policija izvadila zapakovanu drogu, a celu luku su nadletali avioni.

Kako je ranije danas saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, postupajući po informacijama koje je su oni uputili partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu "Aresa" za sada zaplenjeno više od jedne tone kokaina."Brod 'Aresa' je lociran i opserviran celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain 'ubačen' na 'Aresu' Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku", saopšteno je iz policije.