Filip je heroj, smrt dilerima i kamatarima: Leci podrške trostrukom ubici širom Splita

Tanjug

15. 01. 2020. u 17:00

Филип је херој, смрт дилерима и каматарима: Леци подршке троструком убици широм Сплита

Filip Zavadlav

Na društvenim mrežama je u toku organizacija protesta podrške ubici

U Splitu su se čak i u haustorima zgrada pojavili leci kojima se slavi trostruki splitski ubica Filip Zavadlav, objavio je portal Dalmatinski.

"Filip Zavadlav heroj. Smrt dilerima, smrt kamatarima", napisano je na lecima uz fotografiju ubice koji je u subotu iz kalašnjikova ubio trojicu na splitskim ulicama.

Tri osobe ubio je u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. Na motoru je, prema informacijama koje su se dosad pojavile, ubio pogrešnu osobu jer su osoba koju je navodno želeo da ubije i drugi muškarac zamenili motore.

Protiv ubice je podneta krivična prijava i njemu je određen istražni pritvor do mesec dana. U međuvremenu je prebačen u zagrebacku zavorsku bolnicu zbog lošeg psihičkog stanja u kojem se trenutno nalazi, a po preporuci veštaka.

Na društvenim mrežama je u toku organizacija protesta podrške ubici, a policija je najavila da će odobriti zahtev za okupljanje.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo je pomorac koji je juče izvršio masakr u Splitu: Filip sa majkom krao po crkvi, pretukao je i brata, otkrivene mračne tajne njegove porodice

Poznati hrvatski advokat, Branko Šerić, kojeg su angažovale fejsbuk grupe koje podržavaju osumnjičenog Filipa Zavadlavu, izjavio je da je odustao od ulaganja žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora njegovom klijentu da bi se što pre provelo psihijatrijsko i psihološko veštačenje osumnjičenog.

Pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu krivičnu odgovornost, nego će mu odrediti lečenje, a ono ne sme trajati duže od pet godina.

U protivnom, preti mu duža zatvorska kazna. Ukratko - moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbegne zatvor, piše hrvatski portal Index.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

laik

15.01.2020. 17:07

Tako je to kad pravosuđe ne radi svoj posao, pa ulca uzima stvar u svoje ruke. Ali to ne mora biti samo slučaj u Splitu, bolje se učiti na tuđim greškama.

esb-puerto@arcor.de

15.01.2020. 18:10

Ako se ustanovi da su žrtve bili dileri narkotike ili reketaši , onda ga treba nagraditi za ovo veliko delo. Jer samo uz smrtnu kaznu se može iskoreniti trgovina narkotike t.j ubijanje naše dece na ovom području.

Посматрач

19.01.2020. 09:36

@Lepo - Roditelj koji pljuje po detetu, pljuje u vis, dakle sebi u lice. Ako je i psihopata, to je njena zasluga, ona ga je takvim stvorila.

Glas razuma

16.01.2020. 09:26

Najpravednije je da dobije 3 kazne u trajanju od po 40 godina zatvora koje bi sluzio jednu za drugom ali tek posto bude pusten iz zatvorske ludnice kao izlecen. Na taj nacin bila bi zadovoljena pravda kao i njegovo pravo na lekarsku pomoc.

Poruka

18.01.2020. 09:30

@Glas razuma - Moze, slazem se. A sta kaze glas razuma, kako resiti narkomaniju i zelenasenje ako ne ovako?

N.N

20.01.2020. 14:53

Te dilere nije ubio on, vec sudstvo i policija. Da su obavljali svoj posao kako treba, danas bi dileri bili iza resetaka,ali zivi !