Amfilohije poručio vlastima u Crnoj Gori: Ničija nije do zore gorela, vratite se izvornom crnogorstvu

Tanjug

12. 12. 2019. u 21:53

Амфилохије поручио властима у Црној Гори: Ничија није до зоре горела, вратите се изворном црногорству

Foto: N.Fifić

Pozivam ih da se oslobode od nasleđa bratoubilačkog i bogoubilačkog, rekao je Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da ima nameru da oko Božića pozove na, kako je kazao, "bratsku večeru pomirenja", predstavnike svih političkih partija u Crnoj Gori, bilo da su Albanci, Crnogorci, muslimani, katolici.


"Da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju, i svoje dece i Crne Gore, a ne na mržnji, na deobama i svađama, krvoprolićima i onome što je građeno naročito od 1941. godine", poručio je mitropolit, a prenele podgoričke "Vijesti".


On se iz manastira Ostrog obratio crnogorskim vlastima, da, kako je naveo, shvate "da ničija nije do zore gorela, i da je svaka vlast od danas do sutra, kao i naši životi".


PROČITAJTE JOŠ: U "Kraun plazi" ranjen poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović


"Prema tome, ja ih pozivam da se oni sami vrate onom izvornom crnogorstvu, izvornoj Crnoj Gori, i da se oslobode od nasleđa bratoubilačkog i bogoubilačkog, jer sve što je građeno ovde (manastir Ostrog), građeno je na ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjima. To je svedočanstvo ove svetinje", zaključio je Amfilohije.


Mitropolit je takođe najavio da će na crkveno-narodnom saboru koji je planiran za 21. decembar u Nikšiću, biti donete mošti Svetog Vasilija Ostroškog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)