Demokratski front smatra da neuspeli atentat koji je u utorak izvršen u Beogradu na vladiku Joanikija i crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića, koji je i ranjen, predstavlja kukavički i podmukao čin, kojim se šalje poruka čitavom narodu.


Pokušaj ubistva Davidovića, kako ga DF naziva, "uspešnog privrednika i dobrotvora SPC", izveden je, ne slučajno, nekoliko dana pre velikog crkveno-narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u proceduru Skupštine Crne Gore zakona protiv SPC, tvrde u DF.


DF poručuje da su oni koji stoje iza ovog napada "očigledno navikli da do vlastitih ciljeva dolaze zločinom", kako bi prisilili narodnu većinu da ustukne pred njihovim terorom i da mirno i bez otpora prihvati da zlo pobedi dobro.


PROČITAJTE JOŠ: Davidović za Novosti posle ranjavanja: Dobro sam! Hvala svima na podršci


"Ovaj kukavički čin nam daje samo još veći podstrek i motiv da se odlučnije okupimo 21. decembra na velikom crkveno-narodnom saboru u Nikšiću, gde ćemo pokazati naše nacionalno jedinstvo i potpunu spremnost da branimo našu Crkvu, narod i domove", saopštio je DF.