SLUČAJ REKET: Bez abolicije za kriminal

V.N.

12. 08. 2019. u 10:42

Slučaj "reket" nadrasta Severnu Makedoniju

СЛУЧАЈ  РЕКЕТ: Без аболиције за криминал

Zgrada Tužilaštva u Skoplju / Foto M. S.

PREDSEDNICA žena Evropske narodne partije Doris Pak povodom slučaja "Reket" u Severnoj Makedoniji i iznudi novca u kome se pominje ime šefice Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katice Janeve, upitala je zašto ne reaguje Evropska služba za spoljne poslove.

- Rešenje spora oko imena ne može da bude razlog za zatvaranje očiju pred kriminalnom realnošću - napisala je Doris Pak, dodajući da se i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev pominje u trećem nastavku snimka koji je objavljen na portalu italijanskog lista "Verita".

U slučaju "Reket" optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 da je iznudio od skopskog biznismena Jordana Kamčeva više od milion evra za ukidanje mere pritvora. Oslobađanje Kamčeva iz pritvora morala je da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva čiji se glas takođe čuje o objavljenim razgovorima. Ona kaže Kamčevu "da ne brine" i "da će biti sve u redu". Janeva je podnela ostavku ali je i dalje, do kraja mandata koji joj uskoro ističe, na čelu Specijalnog tužalaštva.


Premijer Zaev je odbacio bilo kakvu povezanost, saradnju ili komunikaciju sa osumnjičenim Jovanovskim u vezi sa slučajem "Reket".

VUČIĆ: TEK SLEDI

POVODOM "afere Reket" u Severnoj Makedoniji, u koju su, prema pisanju medija, umešani i neki ljudi iz Srbije, predsednik Srbije Vučić je rekao da će tu, prema njegovim saznanjima iz dobro obaveštenih italijanskih izvora, biti još mnogo iznenađenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije