SLUČAJ „DRŽAVNI UDAR“: Sud traži da se Milićevoj sudi u odsustvu

S. Đ.

subota, 08. 12. 2018. u 06:15

СЛУЧАЈ „ДРЖАВНИ УДАР“: Суд тражи да се Милићевој суди у одсуству

Branka Milić

Novi detalji na suđenju za pokušaj terorizma: Sudija Suzana Mugoša kaže da je neophodno da se spisi predmeta dostave Specijalnom tužilaštvu kako bi se dobilo odobrenje da se Branki Milić sudi u odsustvu

Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša saopštila je juče da je nephodno da se spisi predmeta za pokušaj "državnog udara" dostave Specijalnom državnom tužilaštvu kako bi se dobilo odobrenje da se Branki Milić sudi u odsustvu.

- Imajući u vidu da je Zakonom o krivičnom postupku sud dužan da postupak sprovede bez odugovlačenja i da onemogući svaku zloupotrebu prava osobama koje učestvuju u postupku, a što je u ovom slučaju očigledno, veće smatra da je neophodno spise predmeta dostaviti SDT radi iniciranja predloga za suđenje u odsustvu Branki Milić, jer nije dostupna državnim organima - rekla je sudija Suzana Mugoša.


PROČITAJTE JOŠ: SLUČAJ "DRŽAVNI UDAR": Branki Milić se neće suditi zasebno

Ona je dodala da postoje važni razlozi da se optuženoj sudi u odsustvu, "posebno ceneći da se radi o pritvorskom predmetu i da je u odnosu na nju raspisana poternica 28. novembra ove godine i da je doneto rešenje ovog veća o određivanju pritvora koje je potvrdio Apelacioni sud".

Ona je dan ranije kao neosnovan odbila predlog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se razdvoji postupak za optuženu Milićevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije