REKORDNA ZAPLENA: Crnogorac i Srbin švercovali 172 kilograma skanka

M. Sekulović

subota, 22. 09. 2018. u 14:16

РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА: Црногорац и Србин шверцовали 172 килограма сканка

Foto: Uprava policije

Pripadnici Odeljenja granične bezbednosti Tuzi su u subotu presekli lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplenili oko 172 kilograma opojne droge marihuana tipa skank
Pripadnici Odeljenja granične bezbednosti Tuzi su u subotu presekli lanac krijumčarenja narkotika iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplenili oko 172 kilograma opojne droge marihuana tipa skank.

Uhapšeni su crnogorski državljanin D.V. (36) iz Podgorice i jedan državljanin Republike Srbije B.B. (31) iz Subotice, u prvim minutima subote u priobalnom delu Skadrskog jezera, u mestu Šarova topola.

"Pali" su u trenutku kada su krenuli da utovare šest džakova sa skankom u vozilo nakon što su ih iskrcali iz čamca kojim su skank, kako se sumnja, prethodno prokrijumčarili preko jezera iz Albanije.

Pročitajte još: FOTO: Policija zaplenila devet kilograma marihuane

Osumnjičeni su pokušali da pobegnu ali ih je policija sustigla.

Lica, droga, i vozilo predati su službenicima Odseka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.


Službenici Odseka za borbu protiv droge su, zajedno sa službenicima Centra bezbednosti Budva, uspešno realizovali aktivnosti na pronalasku narkotika. Oni su izvršili pretres stana koji koristi I.P. (27) iz Budve i pronašli i oduzeli osam pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana a koja je, kako se sumnja, bila namenjena uličnoj prodaji. Zaplenjeno je ukupno 1.730 grama ove opojne droge. Osumnjičeni je lišen slobode.

      Sva tri osumnjičena lica će, uz krivične prijave, biti privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Materije za koje se sumnja da su skank i marihuana će biti upućene Forenzičkom centru radi veštačenja, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Komentari (1)

Marko

22.09.2018. 16:24

Ne moze da se kaze Crnogorac i Srbin vec Crnogorac i Srbijanac. Naucite da se izrazavate pravilno!!