Sveštenik SPC predsednički kandidat u Crnoj Gori

Novosti online

02. 03. 2018. u 21:46

Свештеник СПЦ председнички кандидат у Црној Гори

Podgorica Thinkstock

Predsednički kandidat Srpske koalicije u Crnoj Gori biće sveštenik Srpske pravoslavne crkve SPC Željko Rojević
Predsednički kandidat Srpske koalicije u Crnoj Gori biće sveštenik Srpske pravoslavne crkve SPC Željko Rojević, saopšteno je iz ove organizacije.

"Predsedništvo Srpske koalicije prihvatilo je predlog da predsednički kandidat našeg saveza bude sveštenik Srpske pravoslavne crkve Željko Rojević. Predsedništvo je uvažilo razloge Dobrila Dedeića, koji je rekao da ne beži od kandidature, ali da želi da rastereti opozicione birače od njegovog političkog sukoba sa delom lidera Demokratskog fronta", saopštila je Srpska koalicija.

Iz Srpske koalicije navode da su "narod i pobeda nad režimom važniji od ličnih sukoba predsednika opozicionih stranaka".

"Zato smo i odlučili da kandidujemo prihvatljivu nestranačku ličnost iz najčasnije profesije koja garantuje pobedu opozicije, ako se svi srpski birači konačno slože i okupe pod jednim slobodarskim barjakom. Uostalom, svi respektabilni opozicioni subjekti traže nestranačku ličnost, evo mi je nudimo sa svim atributima – čašću, moralom, duhovnošću i poštenjem. Bez bilo kakvog 'putera na glavi' iz prošlosti", saopštila je Srpska koalicija, prenosi RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije