Činovnici u tržnom centru

Č. P. - M. S

20. 01. 2010. u 20:35

 Kako “Novosti” saznaju, “siti park” u Bijelom Polju uskoro će promeniti namenu. Deo zgrade može da posluži i za premeštanje nekih fakulteta iz centra grada

 PODGORICA - “Siti park”, velelepni tržni centar u industrijskoj zoni Bijelog Polja, uskoro će dobiti novu namenu, saznaju “Novosti”.
Umesto butika i predstavništava svetskih brendova, uskoro će se u lepu zgradu u Nedakusima useliti - opštinski činovnici.
- U toku je razrada ideje da se sa vlasnicima “Siti parka” postigne sporazum da se u poslovni prostor smesti deo državnih institucija - potvrđeno nam je u SO Bijelo Polje. - Deo zgrade može da posluži i za premeštanje nekih fakulteta iz centra grada, a na placu od tridesetak hiljada kvadrata, mogli bi da se izgrade sportski tereni i drugi objekti korisni za grad.
Sve bi trebalo da se obavi kroz kompenzaciju između države i sadašnjih vlasnika tog lepo zamišljenog trgovinskog centra, a to su “Hipo Alpe” i “Prva banka”.
“Siti centar”, naime, posle otvaranja 12. jula 2008. godine, nije nikada ni radio kako je zamišljeno. Iako su se u luksuzno opremljenom prostoru nekadašnje fabrike “Prva petoletka” smestile prodavnice sve samih svetskih brendova i otvoreni luksuzni restorani, poslastičarnice i drugi sadržaji, već posle pola godine mnogi su, zbog slabog prometa, stavili ključ u bravu. Na početku je u zgradi, recimo, radilo oko 150, danas ima svega četrdesetak radnika.
Pokazalo se da je ceo objekat po standardima, cenama i ponudi iznad stvarnih mogućnosti stanovništva Bijelog Polja. Uz to, investitor - slovenačka kompanija “Hektas”, iza koje su stajali biznismeni Veselin Barović, Damjan Hosta i Ladimir Brolih, nije na vreme vratio kredite. Centar je zato već početkom 2009. godine prešao u vlasništvo banaka.
Na dve do sada zakazivane aukcije, a početna cena bila je 6,21 milion evra, nije bilo zainteresovanih kupaca.
Treće aukcije, ako se za blizu 40.000 kvadrata poslovnog prostora zainteresuje država, neće ni biti. Prvi razgovori o novom početku “Siti centra”, saznajemo, očekuju se do kraja ovog meseca, a preseljenje većine službi Skupštine opštine Bijelo Polje moglo bi da se dogodi pre
leta.
IZGRAĐENO 7.200 KVADRATA
FIRMA “Hektas” uložila je u izgradnju “Siti centra” sedam miliona evra.
Umesto pogona “Petoletke”, za čiji objekat i zemljište su investitori platili 1,6 miliona evra, izgrađeno je 7.200 kvadrata poslovnog prostora, izdeljenog u manje celine koje su zakupile svetski poznate firme. Posla, međutim, nije bilo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije