DI-DžEJ iz Lidsa u Engleskoj preminuo je od virusa korona samo par dana nakon 30. rođendana nakon što je zamolio lekare da spasavaju nekoga drugog.

Hrabri i nesebični Liam Dauning bolovao je od leukemije i imao je još nekoliko meseci života, ali se zarazio prilikom boravka u bolnici. Doktori su mu ranije rekli da ne mogu da urade ništa kako bi mu pomogli.

Pročitajte jošSveštenik se odrekao respiratora da spase mlađeg pacijenta: Otišao je tihi junak Italije, njegovu žrtvu svi treba da upamte

On je tada rekao da ne želi da primi nikakvu terapiju kako ne bi bio teret za zdravstveni sistem. On je svojoj sestri Lauri rekao da bi umesto toga lekari trebalo da spasavaju neki drugi život.

Liamova porodica se nadala da će provesti sa njim još nekoliko meseci, ali se njegovo stanje naglo pogoršalo, da bi izgubio bitku sa dve opake bolesti u petak.

Muzičar je svoj poslednji rođendan proslavio u bolnici, okružen porodicom koja je dobila specijalnu dozvolu da bude uz njega u ovim teškim trenucima, ali uz mere opreza.

Okružili su ga balonima i natpisima koje su zakačili na sve zidove, a Liam je i pored velikih tegoba i bolova, kako kažu, imao veliki osmeh preko celog lica.

- Nismo bili sigurni da će doživeti 30. rođendan i jako smo zahvalni što je uspeo. Jako sam ponosna na tebe Liame! Borio si se tako dugo i hrabro, a sada je vreme da se odmoriš. Volim te Liame uvek i zauvek. Mirno spavaj, raširi krila i leti visoko brate moj – napisala je Laura na društvenim mrežama.

Porodica je od dobrotvora podigla oko 1.500 funti za lečenje, nakon što plate sahranu, ostatak će uplatiti bolnici u kojoj je Liam proveo poslednje dane.

(dailymail.co.uk)