SPECIJALNO ZA NOVOSTI - RIM

SUMNjA da se na kruzeru u luci Ćivitavekja u blizini Rima nalaze dvoje kineskih turista iz Hong Konga obolelih od korona virusa, zaustavila je u četvrtak jutro taj gigantski brod sa 7.000 putnika i članova posade radi dodatnih kontrola.

Ono što se do sada zna jeste da žena ima visoku temperaturu, groznicu, probleme sa disanjem, odnosno sve školske simptome smrtonosnog virusa.

Pročitajte još - Drama na kruzeru: Oko 6.000 ljudi zarobljeno na brodu gde se sumnja da ima zaraženih korona virusom

Inače, bračni par iz Hong Konga stigao je 25. januara na milanski aerodrom Malpensa, potom se u luci Savona ukrcao na brod kompanije "Kosta Smeralda" krenuvši na odmor. Brod je u četvrtak stigao u rimsku luku iz Palma de Majorke.

Odmah nakon prijavljivanja da je na brodu žena sa zdravstvenim problemima, njihova kabina je izolovana, stigli su lekari iz rimske bolnice "Spalancani", najopremljenije za identifikaciju virusa i teške infektivne bolesti.

Foto Tviter

Analizi je podvrnut i suprug iako nema istovetne simptome kao supruga. Vest iz italijanskih medija kaže da je ovaj kineski par prevezen u rimsku bolnicu radi dodatnih testova.

Lučka kapetanija je objavila da nema mesta panici, da je situacija na kruzeru apsolutno pod kontrolom, te da bi trebalo nakon obavljenog kompletnog testa nad kineskim bračnim parom da se brod deblokira za nekoliko sati.

Mediji najavljuju nova saopštenja u poslepodnevnim satima.