Kinom, a i većim delom sveta, zavladala je panika zbog opakog koronavirusa za koji neki naučnici kažu da ih sve više podseća na SARS.

U Kini gde je i žarište pojave koronavirusa, velika je potražnja za maskama kojih gotovo više uopšte nema na tržištu pa se ljudi snalaze kako znaju.

Pročitajte još: Evo zašto će Kina pobediti korona virus: Policajci SALUTIRALI kada su videli šta je doneo NEPOZNATI DOBROTVOR (VIDEO)

Društvenim mrežama šire se fotografije i snimci Kineza koji su gotovo kompletno zamotani u plastiku, neki su napravili maske kod kuće, koristeći plastične boce za vodu pa su probušili dve rupe kako bi imali vazduha.

Svakim danom pojavljuju se stotine novih zaraženih koronavirusom.

Na aerodromima širom sveta, putnike u Kinu i iz nje gotovo je nemoguće ne primetiti. Na aerodromu u Vankuveru u Kanadi jedna kineska porodica gotovo je kompletno zamotana u plastiku, čak i dete u kolicima.

U Šangaju je čovek na aerodrom stigao u improvizovanoj kacigi, koju je namenio kao zaštitno sredstvo protiv koronavirusa. Drugi je uzeo bocu za vodu i prilagodio je i tako šeta aerodromom.

(24sata.hr)