Novi raketni napad na bazu sa američkim vojnicima, ima povređenih

Novosti Online

14. 01. 2020. u 21:04

Нови ракетни напад на базу са америчким војницима, има повређених

UGC via AP

Iračka vojska je u izjavi potvrdila da je meta napada bila vojna baza u kojoj je raspoređeno američko osoblje
IRAČKA vojna baza „Tadži“, koja se nalazi severno pored Bagdada, bila je meta raketnog napada, javila je televizija „Hadas“.

U iračkoj bazi se nalaze i američki vojnici.

Izvor iz iračkih snaga bezbednosti rekao je da je najmanje pet raketa „Kaćuša“ sovjetske proizvodnje pogodilo vojnu bazu.

Pročitajte još:Sulejmani bio na meti SAD već 18 MESECI: Pala u vodu priča o osveti za smrt američkog plaćenika, istina je MNOGO STRAŠNIJA

Prema lokalnoj policiji, kako navodi AFP, najmanje jedna raketa pala je u blizini kampa „Tadži“. Nema izveštaja o žrtvama. U drugom izveštaju „Alsumaria njuz“, pozivajući se na izvor, kaže da je pet raketa palo u blizini baze. Lokalni mediji navode da su najmanje tri osobe povređene. Kontradiktorni izveštaji navode da bi broj žrtava mogao biti i veći.

Iračka vojska je u izjavi potvrdila da je meta napada bila vojna baza u kojoj je raspoređeno američko osoblje.

Podsetimo — 12. januara u napadu na aviobazu „Balad“, severno od Bagdada, ranjena su četiri iračka vojnika.

Situacija na Bliskom istoku je eskalirala nakon ubistva komandanta elitne iranske jedinice „Kuds“ pri Korpusu čuvara Islamske revolucije general Kasema Sulejmanija, prilikom napada američkih snaga na aerodrom u Bagdadu.

Iran je na ubistvo svog čuvenog generala odgovorio raketnim napadom na dve američke vojne baze u Iraku, u kojem je poginulo oko 80 ljudi, ali među njima nije bilo američkih vojnika.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)