Prada od septembra bez krzna

Tanjug

22. 05. 2019. u 20:15

Прада од септембра без крзна

Foto EPA

Italijanska modna kuća Prada prestaće da koristi krzno životinja, a prva kolekciija bez krzna jesen - zima 2020. godine i ona ti predstavljena u septembru
Italijanska modna kuća Prada prestaće da koristi krzno životinja, a prva kolekciija bez krzna jesen - zima 2020. godine i ona ti predstavljena u septembru, saopštila je danas ta kompanija.


Odluka je deo trenda koji se raširio među modnim kompanijama, a sve u nameri da se privuku mlađi kupci koji su ekološki osvešćeni, prenosi Rojters.


"Fokusranjem na inovativne materijale omogućićemo kompaniji da istraži nove granice kreativnog dizajna", rekao je kreativni direktor Prade Patricio Bertelji.


Kako se navodi, trenutni inventar će se postepeno prodavati.


Pročitajte još: Prada na sudu zbog kupovine više od 700 mladih krokodila


Odluku Prade podržala je koalicija od 50 udruženja za zaštitu životinja "Alijansa bez krzna" istakavši da je Prada među prvim kompanijama koje su se odlučile da iz proizvodnje izbace krzno.


U septembru Londonska nedelja mode prvi put je objavila tu odluku u septembru, a svega nekoliko dana pre slične odluke koju je objavila bruitanska modna kuća Barberi.


Među modnm kućama koje su odlučile da ne koriste krzno su i modne kuće Versaće, Guči i Armani.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije