Izraelska policija je saopštila da istražuje optužbe koje potresaju pravosudni sistem te zemlje, a tiču se sumnjivih pokušaja da se postavi dvoje sudija.

Jedan izraelski advokat uhapšen je danas pod sumnjom da je promovisao sudije u zamenu za seksualne usluge i to je najnoviji razvoj događaja u skandalu koji je dopro do Ministarstva pravde, Vrhovnog suda i vrhovnog tužioca, navode izraelski mediji.

Advokat koji je na visokoj funkciji u izraelskom pravosudnom sistemu je nastojao da utiče na postavljenje jedne žene i još jedne osobe za sudije, navela je policija.

Policajci su upali u kancelarije Izraelske advokatske komore i kuću osumnjičenog. Istraga je počela pre dve nedelje nakon što se došlo do novih informacija.

Ispitivano je nekoliko osoba za koje se veruje da su umešane u slučaj koji je pod embargom.

PROČITAJTE JOŠ: SEKS SKANDAL TRESE HRVATSKU: Procurele šokantne fotografije saborskog zastupnika HDZ (VIDEO)

Vrhovni izraelski tužilac Avihaj Mandelblit se izuzeo od bavljenja tim slučajem jer je prijatelj glavnom osumnjičenom.

Glavni izraelski sudija i ministarka pravde će, kako se očekuje, takođe biti pozvani na ispitivanje kao i svi drugi članovi komiteta za postavljanje sudija.

Policijski portparol Miki Rozenfeld izjavio je danas da policijska jedinica Lahav 433 proverava povredu integriteta u vezi sa postavljenjem sudija. On je rekao i da je policija konfiskovala dokumente u sklopu istrage, preneo je AP.