NAJSKUPLjA NjUŠKA NA SVETU: Ovaj pas je simbol prestiža i odan gazdi do smrti, a cena za jednogodišnje štene je vrtoglava (FOTO)

Novosti online

sreda, 05. 08. 2020. u 10:39

НАЈСКУПЉА ЊУШКА НА СВЕТУ: Овај пас је симбол престижа и одан газди до смрти, а цена за једногодишње штене је вртоглава (ФОТО)

Foto: Depozitphotos

ZLATNI tibetanski mastif je simbol prestiža i važi za najskupljeg psa na svetu. Cena ide i do vrtoglavih milion dolara.

Rekord za najskuplje prodatog psa svih vremena drži baš tibetanski mastif.

Pre nekoliko godina štene zlatnog tibetanskog mastifa prodato je za neverovatnih 1,9 miliona dolara. Štene je imalo godinu dana, bilo je visine 80 centimetara i težine čak 90 kilograma, a kupio ga je jedan Kinez.

Već dugo se mnogi pitaju u čemu je tajna i zašto ova rasa toliko vredi. Pokazalo se, naime, da je tibetanski mastif izuzetno odan i gazdi lojalan do smrti.

Spreman je da se suoči sa svim zverima, a nomadska plemena Azije koristila su ga za lov i kao čuvara ovaca od vukova, leoparda, medveda… Danas je on vrlo retka zverka, pa je postao statusni simbol, prenosi portal „Cdm“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ja sam

05.08.2020. 11:40

Имамо ми шарпланинца, врло одан газди и породици, добар чувар, храбар, интелигентан, и купиш га за шта, 50€? Ово је за пребогате снобове који не знају шта би од себе. Док је оваца, биће и вуне.

pai cuvari

12.08.2020. 14:28

To je bila neobicna/ekstremno visoka cena. Ovih dana mogu se kupiti za daleko manje para. Jedna od retkih vrsta velikih pasa koje ne smrde, navodno.