NAKON brutalne agresije Hrvatske na Republiku Srpsku Krajinu u kilometarskim kolonama kretalo se više od 200.000 prognanika.

Komentari (5)

Dačo

06.08.2022. 12:48

Samo kad bi deca i školama učili o ovome što se desilo,onda sigurno nebi zaboravila,zašto,pa zato da izvuku pouku od ovoga egzodusa što se dogodilo, da se nedaj Bože nekoj generaciji opet desi,,

Zem

06.08.2022. 14:54

Tako nešto ne rade ni zveri! Učiti, ne samo u školama, već i roditelji i rodbina i prijatelji dece moraju o tome govoriti. Treba da se zna gde žive ti neljudi! Gori od zveri!

Rodjo

06.08.2022. 14:57

O oluji i uopste o stradanju srba treba u srbiji sto vise da se prica.Stalno slusamo na nacionalnoj tv o srebrenici a gde su srpske zrtve gde je bratunac gde je oluja gde su po ijeni i nestali sa kosova .zrtve su zrtve i ne treba ih zaboravljati ali kod nas se stice utisak da srbi svoj postradali narod veoma malo pominje.I naravno da bi trebalo uci u istoriju koju deca uce o svim ratovima ..,ali nama hrvati stampaju i udzbenike sta vise reci.Egzodus srba u proslom veku je preveliki ogromne zrtve na prostoru evrope.Pominjati da se ne zaboravi a nesme se zaboraviti.

kosovce

06.08.2022. 15:07

I onda kazu da hrvatska vojska nije izvrsila agresiju, zlocin, etnicko ciscenje a stigli do predvorja B.Luke, ubijali ljude i van hrvatskih granica samo da sto vise Srba pobiju. Ratovali u BiH kao i za vreme prvog i drugog svetskog rata protiv Srba. Velika je tuga naseg naroda stisnutog izmedju zlotvora i isteranog sa vekovnih ognjista ali je mnogo veci greh nasih dzelata. Mi smo navikli da nosimo tezak Krst na svojim ledjima a nasi dusmani neka vide sta ce sa svojim kamenjem u svojom srcima. Ni djavo ih nece koliko su bezdusni.

buki

07.08.2022. 09:40

Hrvati su tri puta u XX veku izvršili genocid nad Srbima i za sva tri su bili nagrađeni. Najpre ih je kralj Aleksandar amnestirao i sa njima napravio novu državu. Zatim im je Broz uvećao teritoriju oduzevši je Srbima i Italijanima, a posle Bljeska i Oluje su im nacistički naslednici poklonili nezavisnost i prijem u svoje EU redove. Ako konačno ne budu kažnjeni za monstruozne zločine koje su počinili, po logici i analogiji stvari možemo očekivati i četvrti genocid. Čuvajmo se i pričajmo to svojoj deci, jer hrvati će sigurno poželeti da ih neko nagradi i po četvrti put.