MOSKVA - Ural erlajns uveo je uslugu dostave obroka koji se služe u avionima na kućnu adresu u nekoliko gradova Rusije za sve koji su se uželeli putovanja za vreme karantina uvedenog zbog epidemije.

Kako Rojters prenosi, aviokompanija je uslugu dostave avionske hrane na kućnu adresu uvela u Moskvi, Sankt Peterburgu i Jekaterinburgu sa namerom da mušterijama pruži "ukus putovanja bez napuštanja domova".

"Sve je isto kao u avionu osim pogleda", istaknuto je na instragram profilu Ural erlajnsa.

U ponudi su standardni obroci koje kompanija služi na svojim letovima - od piletine, mesa i ribe, kao i sokovi od pomorandže, jabuke i paradajza. Obroci se dostavljaju zajedno sa poslužavnikom na kojem se služe u avionu.

U Moskvi obrok od piletine za biznis klasu košta 1.250 rubalja (16.65 dolara), a za ekonomsku 550 rubalja (7.33 dolara).

Granice Rusije zatvorene su za strance, a međunarodni letovi su ukinuti, osim onih koji vraćaju ruske državljanine iz drugih zemalja. Mnogi Rusi se već nedeljama nalaze u svojim domovima iz kojih izlaze samo po hranu, lekove, da izbace smeće i prošetaju pse. Usluge dostave hrane nisu ukinute i stanovnici većih gradova ih u velikoj meri koriste.