„KONFERENCIJA BEBA“ U Bijeljini: Blizanci „zapali za oko“

Novosti Online/ V.Mitrić

sreda, 01. 07. 2020. u 19:33

„КОНФЕРЕНЦИЈА БЕБА“ У Бијељини: Близанци „запали за око“

Foto: V.Mitrić

U Centru za kulturu „Semberija“ održana je 12. „Konferencija beba“ na kojoj je izabrano tročlano Predsedništvo – najmlađa i najstarija beba, kao i beba sa najviše braće i sestara
U CENTRU za kulturu „Semberija“ održana je 12. „Konferencija beba“ na kojoj je izabrano tročlano Predsedništvo – najmlađa i najstarija beba, kao i beba sa najviše braće i sestara, a gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, osim roditeljima članova Predsedništva, uručio je prigodne poklone i za dva para blizanaca.

Ove godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, roditelji su slali prijave za Konferenciju beba elektronskim putem, a između 60 prijavljenih, titulu najmlađe bebe poneo je Damjan Babić koji je rođen 25. juna, najstarija beba je Dunja Erak koja je na svet došla 28. juna prošle godine, dok je Davor Stojanović, rođen 15. maja ove godine, beba koja ima najviše braće i sestara – njih osmoro.

Gradonačelnik Mićić istakao je da je organizovanje „Konferencije beba“ dobar način da se uputi zahvalnost svim mladim ljudima koji su odlučili da zasnuju ili prošire porodicu.

- Gradska uprava je za najmlađu i najstariju bebu obezbedila kolica, a beba sa najviše braće i sestara dobila je krevetac. Ove godine su sa nama i dva para blizanaca, Jovan i Dušan Babić i Marija i Sofija Maksimović, za koje smo pripremili nosiljke, torbe, igračke i drugu opremu koja će značiti roditeljima. Ovo je najmanje što možemo da učinimo i pošaljemo jasnu poruku – da su deca jedina prava budućnost – naveo je Mićić.

Foto: V.Mitrić

Grad godinama ulaže u izgradnju infrastrukture za najmlađe, kao što su dečji vrtići, kao i da finansira četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za mlade bračne parove.

- U planu nam je da izgradimo još jedan vrtić i on će se nalaziti između naselja Koviljuše i Intergaj, jer smo uvideli da tamo postoji potreba za ovakvom ustanovom – dodao je Mićić.

Zamenik Ombudsmana za decu Republike Srpske Jovanka Vuković ističe da se manifestacija „Konferencija beba“ u Republici Srpskoj održava 21. put i da je značajno što se na ovakav način promoviše rađanje.

Foto: V.Mitrić


Đorđe Babić, otac blizanaca Dušana i Jovana, istakao je da je roditeljstvo osećaj koji ne može da opiše i da svakom mladom čoveku želi da se ostvari kao roditelj.

- Naše bebe su rođene 5. juna i za nekoliko dana će biti stari mesec. Polako se privikavamo na nove obaveze, prilagođavamo se novom životnom tempu, ali to su sve „slatke muke“ – poručio je Babić.

Nakon proglašenja Predsedništva beba i uručenja poklona, prigodan program izveli su mališani Dečjeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije