Dodik pisao Putinu: Impresioniran sam dostignućima ruskih oružanih snaga

S.M.

sreda, 01. 07. 2020. u 12:33

Додик писао Путину: Импресиониран сам достигнућима руских оружаних снага

Foto: RTRS

Bila mi je velika čast, kao pripadniku srpskog naroda i potomku antifašistkih boraca, da prisustvujem veličanstvenoj Paradi pobede, istakao je Dodik u pismu zahvalnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovoj delegaciji tokom boravka u Moskvi, ističući da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobede u čast 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

-Po povratku iz Moskve želim da Vam zahvalim na toplom prijemu, kojeg ste meni i mojoj delegaciji priredili tokom našeg boravka u vašoj zemlji. Bila mi je velika čast, kao pripadniku srpskog naroda i potomku antifašistkih boraca, da prisustvujem veličanstvenoj Paradi pobede, istakao je Dodik u pismu zahvalnosti.

Srpski član Predsedništva naglasio je da je impresioniran umećem i dostignućima koje su oružane snage Ruske Federacije pokazale tokom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame sa drugim antifašističkim narodima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

-Naši bratski narodi, ruski i srpski, dali su nemerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podneli ogromnu žrtvu za slobodu cele Evrope. Civilizacijska dužnost svih evropskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svetskom ratu. Međutim, u poslednjih nekoliko godina, svedoci smo pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimizacije krivaca i negiranje zločina. Naša moralna obaveza prema budućim generacijama nam nalaže da uložimo dodatne napore u širenju istine o Drugom svetskom ratu kako bismo sprečili takve aktivnosti, istakao je Dodik u pismu zahvalnosti.

Uz veliku zahvalnost za pomoć koju pruža Ruska Federacija, srpski član Predsedništva BiH je, uz najbolje želje za mir i blagostanje bratskog ruskog naroda, predsedniku Ruske Federacije uputio izraze dubokog poštovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije