Četiri policajca PU Gradiška Velibor Gigović, Bojan Šinik, Nikola Dojčinović i Radiša Spasić uhapšeni zbog sumnje da su primali mito od više vozača kamiona, kako bi im navodno oprostili počinjene prekršaje.


Kako saznajemo u MUP RS policajci su osumnjičeni da su prilazili vozačima koji su, u blizini graničnog prelaza u Gradišci, izlazili iz kabina kamiona i govorili im da time krše policijski čas i da ih mogu rigorozno kazniti. Potom su tražili i uzimali mito da ih ne bi kaznili, iako zapravo nisu počinili nikakav prekršaj.


Iz MUP RS je saopšteno da su policajce uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa PU Gradiška.


- Policijski službenici su putem društvenim mreža došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policajci tokom noći između 22. i 23. marta, dok su obavljali redovne zadatke predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje - saopštio je MUP RS.


Uhapšeni policajci su odmah suspendovani i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv njih. Nakon kriminalističke obrade svi će večeras biti predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva koje vodi istragu u ovom predmetu.


- MUP RS se zahvaljuje građanima, koji su sarađivali sa policijom, na rasvetljavanju ovog krivičnog dela - navodi se u saopštenju MUP RS.