Sastanak SDS-a i PDP-a u Banjaluci: Dogovorena koalicija na predstojećim lokalnim izborima u RS

NovostiOnline/R.S.

24. 02. 2020. u 17:13

Састанак СДС-а и ПДП-а у Бањалуци: Договорена коалиција на предстојећим локалним изборима у РС

Foto R.S.

Delegacije PDP-a i SDS-a razgovarale su u Banjaluci o saradnji na predstojećim lokalnim izborima, a najavljeno je da će uskoro biti potpisan i koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu u što većem broju lokalnih zajednica
Delegacije PDP-a i SDS-a razgovarale su danas u Banjaluci o saradnji na predstojećim lokalnim izborima, a najavljeno je da će uskoro biti potpisan i koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu u što većem broju lokalnih zajednica, odnosno opština i gradova u Republici Srpskoj.

Iako lideri dve stranke, SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović, to nisu danas kategorično potvrdili, iz njihovih izjava se moglo naslutiti da će PDP-ov Draško Stanivuković najverovatnije biti zajednički kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Kada je u pitanju Bijeljina, predsednik SDS-a Mirko Šarović je podvukao da će tu SDS imati svog kandidata.

Šarović je najavio da će saradnja sa PDP-om uskoro biti formalizovana, a da će tražiti i druge političke subjekte koji bi im se pridružili.

On je izjavio da je „ovo poslednja uspešna godina aktulene vlasti“.

- Verujemo da se bliži kraj režimu u RS. Mislim da će uslediti početak velikog preokreta u celoj BiH i u Republici Srpskoj – rekao je Šarović.

Govoreći o eventualnoj podršci Drašku Stanivukoviću za gradonačelnika Banjaluke, Šarović je naglasio da opozicija treba da ima jednog kandidata.

- Ne dva ili tri, nego samo jednog. Podržaćemo onog kandidata koji ima najviše šanse da pobedi – rekao je Šarović.

Što se tiče Bijeljine, Šarović je kazao da SDS mora da ima svog kandidata.

- SNSD i njihova politika i politika SDS-a, skoro da nemaju zajednički imenitelj. Da budem jasan, nema kompromisa sa SNSD-om u Bijeljini, samo sto odsto kandidat SDS-a – rekao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje da li će Milan Radović, koji je nedavno napustio DNS, pristupiti SDS-u, Šarović je kazao da bi bio vrlo zadovoljan ukoliko bi on prešao u SDS, te da bi to puno značilo za celu opoziciju.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović je najavio da će u roku mesec dana sa SDS-om definisati ključne pravce i strategiju u svakoj od lokalnih sredina.

On je istakao da je opredeljenje da se ide sa jednim kandidatom u što većem broju lokalnih zajednica, pa tako i u Banjaluci, te podsetio da je Gradski odbor PDP-a u Banjaluci već kandidovao Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim oktobarskim izborima koji će biti održani 4. oktobra ove godine..R.S.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije